Cum se bea berea-n Romania?

Spread the love

Aveam mai multe idei de articole pentru inceputul asta de saptamana, insa va promit ca o sa trec prin toate. In mijlocul unui draft mi-am adus aminte de niste intamplari de prin facultate sau chiar liceu si am zambit putin, gandindu-ma ce nebuneli (mici) faceam pe atunci. In facultate, in camin mai bine zis, lumea bea bere iar cand sunt multi, paharele dispar. In momentul ala, daca mori de sete, bei bere din ce poti. M-am gandit sa incercam impreuna, sa vedem in ce se bea berea in Romania. Sa vorbim despre lucruri banale dar si iesite din comun. Asa ca hai sa incepem lista, sper sa ma ajutati si voi. Pana acum, am vazut ca-n Romania, berea se bea cu:

  • Sticla – nimic nou pana aici nu? In fiecare bar ai sa gasesti lume care bea bere direct din sticla. Recomand sa beti bere din sticla doar daca nu aveti pahare disponibile. Poate nu stiati ca mirosul e cam 80% din gustul unei beri.
  • Doza” – mai degraba zis din cutia de aluminiu. Chiar daca nici de aceasta data nu te vei putea bucura de gustul berii 100%, macar poti fi sigur ca berea are sanse minime sa fie stricata (ranceda). Multi cred ca bautul din cutie de aluminiu strica gustul berii insa dupa cum am scris cu cateva luni in urma, berea din cutiile de aluminiu nu intra niciodata in contact cu metalul din care sunt facute cutiile. Miros din metal vine de la cutia in sine si nu de la compozitia berii.
  • Paharul din sticla – in lume exista o gramada de tipuri de pahare iar din toata aglomeratia asta de sticla, se ridica vreo 10-20 de tipuri de pahare pentru bere, fiecare cu plusuri si minusuri. In Romania, se bea bere la pahar, numai ca nu conteaza cum e paharul, pahar sa fie. Cu toate astea, gustul berii e mai bun.
  • Paharul din plasticprezent in special la chefuri, party-uri, iesit la iarba verde. Bei bere in pahar din plastic daca nu te intereseaza ce bere bei. Nu vezi decat partea de deasupra a paharului, adica gulerul de spuma. Calci pe ele, le strangi si le arunci la cos, si-au servit bine rolul.
  • Halba – Probabil ca ramane cel mai convenabil si recomandat mod de a bea bere. Te poti bucura in egala masura de gustul berii, de miros, de spuma, toate acestea avand in mana un recipient rezistent si solid. (Draft 0,4l, Halba 0,5l sau 1l)
  • PET-ul – Unii dintre romani sunt mai insetati si beau berea direct din PET. Asta se intampla de obicei in “adunarile mai mici” de pana la 5-6 persoane, cand se posteste un PET de bere intre toti cei prezenti. PET-ul ai sa-l mai gasesti si vara-n parcuri sau pe balcoane, langa seminte.
  • Borcanul – Arata-mi un student care n-a baut bere cu borcanul si-ti dau o bere cand ne vedem. Bautul de bere cu borcanul e mai vechi decat credem si decat stim noi. Combina gustul cu cantitatea, chiar daca e neconventional.
  • Papucul – Chiar daca n-am fost de fata cand s-a intamplat, sunt sigur ca exista si romanii viteji care sa incerce sa bea bere din pantof/papuci/adidasi. Presupun ca ajuta daca papucii nu sunt purtati.

[tube]d-KC8SUD5pA[/tube]

  • Din doza – Nu, nu e la fel, aici vorbim despre varianta shotgun, preluata de la americani. Cum se face? Uite mai jos:

[tube]QXp_z0FjL1o[/tube]

Pana acum, eu doar de astea am auzit. In Romania, adica, nu la americani. Astia sunt putin mai inventivi cand vine vorba despre bautul de bere. Vedem intr-un articol viitor cum se bea berea peste ocean.

sursa imagine: http://www.girlson.org/

5 Comments

  1. Ar merge din adidasul unei domnite, in momentul in care ii faci curte. Sa ii spui ceva de genul: ‘vezi ce fac eu pentru tine? Beau bere din papuc’ (sau ceva pe acolo), mizand pe faptul ca ea nu stie inca nimic despre pariurile pierdute in camin, printre ele si o halba, pardon papuc de bere de la colegul de camera 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.