Lucruri interesante despre bere

Spread the love

Lucruri interesante sau mai bine zis, amuzante din istoria berii.

  • Berea se bea de muuuulta vreme

Oamenii au inceput sa faca bere cam cu 6000 de ani inainte de aparitia Crestinismului. Sumerienii au dezvoltat o mica obsesie culturala pentru bere, cam prin 2000 I.H., mai multe desene din pesteri infatisand oameni care beau bere din recipiente foarte mari sub forma unui borcan. Credeti sau nu, aveau niste desene prin pesteri mai ascunse cu o femeie care dadea pe gat un borcan imens de bere…in timpul actului sexual.

  • Oamenii ar face orice pentru bere

In timpul prohibitiei americane, unii dintre acestia se “mascau” si pretindeau a fi membri ai Clerului doar ca sa bea o bere. Intr-o dimineata de Paste, in Australia, un camion plin cu bere s-a rasturnat intr-un rau. Soferul a scapat cu viata, dar cel mai amuzant lucru e ca oamenii din apropiere s-au transformat in scafandrii profesionisti, incercand sa scoata la suprafata comoara lichida. Se zice ca unul dintre ei a reusit sa puna mana pe 400 de sticle de bere. Tind sa cred ca nu le-a dus inapoi la fabrica 🙂

  • Berea a finantat culte religioase

Stim foarte bine ca multi calugari au ales sa faca bere pentru a-si finanta manastirile in care traiau. Aceasta mica afacere le-a dat posibilitatea sa fie independenti din punct de vedere financiar. Unii dintre ei au mers mai departe si au profitat la max. de atractia de bere si au reusit sa traiasca doar din banii scosi din prepararea comorii lichide. Una dintre cele mai cunoscute beri facute de calugari este Chimay.

  • Berea este periculoasa

Dar nu cum ati crede. Pe langa faptul ca trebuie sa consumati bere responsabil, trebuie sa fiti foarte atenti si la alte aspecte…cum ar fi sansa ca o sticla de bere sa explodeze in casa voastra. Acest lucru s-a intamplat, la o scara mult mai mare, in 1814. Atunci, intr-o berarie din Londra, intr-un depozit, au explodat cam 100.000 de sticle de bere iar tot lichidul mirific s-a revarsat pe strazile orasului distrugand 2 case si un bar din apropiere. Dupa eveniment…localnicii au venit sa bea si ei o bere…direct de pe strada.

  • In trecut, berea era facuta de femei

In Evul Mediu, fabricarea berii era o treaba facuta de femei. Cu toate astea, facutul berii era considerat o onoare, deci numai femeile cele mai frumoase si nobile aveau dreptul sa o faca. Oare ar fi valabil si astazi?

  • Varsta la care poti sa bei o bere

Peste tot in lume, varsta de la care poti sa bei bere variaza intre 16 si 21 de ani. Din pacate, unii au ghinionul sa se nasca in India, unde in unele zone, varsta minima pentru a bea o bere este de 25 de ani! Unele tari musulmane nici nu permit consumarea de bauturi alcoolice iar la polul opus gasim Marea Britanie, unde trebuie sa ai 18 ani ca sa cumperi bere, insa poti sa o bei inca de la 5 ani, sub supravegherea unui adult. De la 5 ani, wtf?

sursa imagine: http://cdli.ucla.edu/ si http://www.sabotagetimes.com/

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.