Berea si St. Patrick’s Day

Spread the love

Pe langa Oktoberfest, St. Patrick’s Day e un copil, daca ne referim la cantitatile de bere baute. Cu toate astea, sarbatoarea irlandeza are un avantaj – se sarbatoreste aproape in orice bar care vrea sa o sarbatoreasca :). Ceea ce a inceput ca o sarbatoare in cinstea celui mai iubit sfant irlandez s-a transformat intr-o miscare incredibila de marketing. Probabil are legatura si cu tot verdele ce apare in acea perioada (17 martie), vine primavara, vine caldura, sa bem o bere zic.

Ce se bea de obicei de St. Patrick’s Day?

Bere stout. De St. Patrick’s Day, lumea bea Guinness – un stout delicios. Cu toate astea, lumea ar mai putea diversifica, in lumea asta existand o gramada de sortimente de bere stout.

Bere verde. Nu stiu daca face cineva bere verde, insa ea se gaseste in unele baruri cu specific irlandez, tocmai de St. Patrick’s Day. Berea verde nu are nimic special, din punctul de vedere al componentelor esentiale, singura noutate fiind adaugarea de colorant alimentar de culoare verde. Adaugand culoarea verde unei beri stout va oferi cu siguranta o experienta unica pentru bautorii de bere.

Bere putin mai speciala. Exemplul asta vine ca si o recomandare de St. Patrick’s Day. Poate o bere stout nu e de ajuns pentru clientii barului tau sau pentru cei de la petrecerea ta. Ai putea sa faci un artificiu si sa le oferi o bere mai speciala, care e foarte usor de facut. Alege un pahar de tip pint (pahar tipic pentru bere) si umple usor o jumatate cu bere pale ale. Apoi, la fel de atent, umple cealalta jumatate cu bere stout. Aceasta va pluti deasupra berii pale ale, oferind un aspect interesant. In afara se foloseste bere Bass si Guiness deci trebuie putin antrenament daca nu le ai pe cele doua.

Ati putea incerca sa luati niste halbe de bere si sa le vopsiti in verde, insa doar exteriorul, n-ati vrea sa va va intoxicati clientii :).

St. Patrick’s Day se sarbatoreste neaparat intr-un bar irlandez. Daca nu ai asa ceva in zona sunt sigur ca barurile locale se vor imbraca de sarbatoare si vor plusa totul pentru ca sarbatoarea sa fie cat mai autentica. Daca ai norocul sa dai de un bar irlandez sau de un patron care s-a chinuit sa faca o petrecere autentica, atunci ai posibilitatea sa gasesti si mancaruri specifice de St. Patrick’s Day – placinte cu carne de oaie, ciorba de oaie, carne cu varza si alte mancaruri specifice irlandeze.

Mai sunt 2 saptmani (aproape) pana la St’ Patrick’s Day. Sunt curios ce party-uri or sa apara-n Iasi cu ocazia asta :). Mai ales ca e fix a doua zi dupa SMS Iasi.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.