Bere Stella Artois

Spread the love

Stella Artois este o marca de bere originara din Belgia, de tip lager, cu o concentratie alcoolica de 5%, al carei nume provine din latinescul Stella (stea) si Artois – numele celui care a construit fabrica de bere in anul 1717, Sebastianus Artois. Fabrica de bere Stella Artois produce aproximativ 75% din necesarul de bere al consumatorilor belgieni si, in ciuda succesului international, ocupa doar locul doi, in urma celeilalte marci – Jupiler, produsa tot in curtea celor de la AB InBev. Ingredientele folosite la prepararea sa sunt: hamei, apa, malt din orz si porumb.

In decembrie 1926, Stella Artois a fost lansata ca o bere de sezon. Cativa ani mai tarziu, Canada a fost prima tara interesata de importul de bere Stella Artois, apoi au urmat alte tari, productia atingand cifra de 100 milioane de litri in anul 1960. Automatizarea completa a fabricii de bere din Leuven (Belgia) a venit in 1993, fapt ce a dus la atingerea productiei de 1 miliard de litri anual de bere Stella Artois (2006).

Designul actual al sticlei si al logo-ului ii apartine lui David Taylor (fondatorul Taylorbrands), ambele create in 1988.

Doua dintre sloganurile folosite in tarile consumatoare de Stella Artois: Marea Britanie: “Reassuringly Expensive”, la care s-a renuntat in 2007 si Belgia: “My home is where my Stella is” (Mijn thuis is waar mijn Stella staat). Stella Artois a sponsorizat festivaluri dintre cele mai renumite, cum ar fi: Festivalul de la Cannes, Melbourne sau Sundance.

S-a scris si un cantec pe aceasta tema, in 2009, cand trupa All Time Low si-a lansat single-ul Stella, despre care s-a crezut in prima faza ca este vorba despre o fata.

Bere 5% alcool
Anul intrarii pe piata 1717
Produs de InBev
Website oficial (EN): http://www.stellaartois.com/

sursa imagini:  http://www.fermentarium.com/ si http://en.wikipedia.org

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.