Spread the love

Guinness este o marca de bere irlandeza care isi are originile in fabrica de bere Arthur Guinness din St James’s Gate din Dublin. Consumatorii de bere Guinness sunt topiti dupa orzul prajit (care da culoare) folosit in compozitie alaturi de hamei, apa, malt si drojdie tratata cu clei de peste, dar si de numarul mic de calorii pe care il contine: numai 198 kcal per litru! Mai contine dioxid de azot (N2), care ii confera finete, si dioxid de carbon. Berea originala Guinness Extra robust era mai acida, deoarece continea numai dioxid de carbon, in timp ce berea actuala este mai putin acidulata datorita N2-ului fata de berea din secolul al XlX lea.

In Romania este produsa de URBB inca din anul 1996, cu o concentratie alcoolica de 4.3% si cu un gust unic datorat hameiului prajit, respectand principalele valori reprezentate de berea Guinness: respect, putere si caldura.

Sortimentele de bere Guiness: Guinness Draught – se serveste rece la 3.5 grade C, Guinness Original/Extra Stout: 4.2, 4.3% concentratie alcoolica in Irlanda si restul Europei, 4.8% Namibia/Africa de Sud, 5% in SUA, Canada si 6% in Japonia, Australia, Guinness Foreign Extra Stout 7.5% in Europa si restul lumii, Guinness Bitter 4.4%, Guinness Extra Smooth 5.5% – vandut in Ghana, Camerun si Nigeria, Malta Guinness – batura dulce, fara alcool, produsa in Nigeria, Anglia si Malezia, Kaliber – bere premium “fara alcool” (0.05% alcool); procesul de fabricatie este acelasi, numai ca la sfarsit este eliminat continutul de alcool, Guinness Red – aroma fructata Marea Britanie 2007 (4.5% concentratie alcoolica) si 250 Anniversary Stout 5% – lansat in Statele Unite ale Americii, Singapore si Australia pe data de 29 aprilie 2009.

Bere 4,3% alcool
Anul intrarii pe piata romaneasca: 1994 (URBB)
Importat de United Romanian Breweries Bereprod (URBB)
Brandul Guinness este  detinut de Diageo Irlanda – http://www.diageo.com

sursa thumb: http://lokomotivfc.com.br – sursa imagine: http://www.onlytoptens.com

10 Comments

  1. ar fi normal ca pe orice produs sa scrie si ingredientele pe doza. Dar nu scrie. Cumpar prima data din uk GUINES DRAUGHT LA cutie si nu are ingredientele scrise. N-AM SA MAI CUMPAR PE VIITOR PT CA NU STIU CE RAHAT CONTINE. ARE CULOAREA NEAGRA. DE UNDE STIU EU CA NU BEU CERNEALA?? NU AM SA MAI CUMPAR NICIODATA GUINESS. E O BERE FANTOMA….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.