Berea Romaneasca premiata la European Beer Star 2011

Spread the love

Informatia este veche de o saptamana, insa de abia acum am “prins-o” de pe online, mai exact de pe Costachel.ro – revista virtuala de gastronomie reala. Festivalul European Beer Star a ajuns la editia cu numarul 8, iar anul acesta pe 10 noiembrie (2011) am avut si 2 beri facute in Romania care au castigat medalii. Este vorba despre:

  • Berea Burger – a castigat medalia de aur in categoria Bottom Fermented Beer with Alternative Cereals
  • Ursus Black – a castigat medalia de bronz la categoria German Style Schwarzbier (bere neagra germana).

Ma bucura faptul ca unele dintre berile romanesti sunt apreciate la festivaluri, concursuri, mai ales daca avem in vedere faptul ca la European Beer Star au fost inscrise peste 1.100 marci de bere, in aproape 50 de categorii. Juriul, in cazul acestor evenimente este alcatuit doar din specialisti – berari, somelieri de bere si jurnalisti de specialitate din domeniu. Toate acestea fac ca victoria berilor romanesti sa fie si mai gustoasa.

Mai avem totusi de mancat (sau de baut dupa caz 🙂 ). De exemplu, berariile germane au castigat un total de 21 de medalii de aur din cele 49 insa doar 52 per total. Nu putem decat sa tragem concluzia ca berea germana este una dintre cele mai apreciate beri din intreaga lume, insa marcile de bere care au contribuit la aceasta situatie sunt putine. Din punctul de vedere al medaliilor de aur, pe locul doi a fost SUA, berea americana obtinand 12 medalii de aur din 49, aratand ca influenta lor asupra industriei globale din acest domeniu este din ce in ce mai mare.

O surpriza este si faptul ca Italia se transforma incet incet dintr-o tara consumatoare de vin, intr-o tara iubitoare de bere. Cea mai buna berarie italiana care a participat la acest concurs a fost Birrificio del Ducato, Parma, care a castigat 2 medalii de aur, 2 de argint si 3 de bronz pentru tipurile de bere produse.

Cat despre berea romaneasca, citisem ca piata ar fi in scadere. No’ ramane sa vedem si sa ne bucuram de bere, fie ea romaneasca sau bere de import.

sursa informatii sursa thumb: http://www.usox.org/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.