Cele mai bune 5 beri din India

Spread the love

Chiar daca bere indiana este destul de greu de gasit in Romania, m-am decis sa scriu acest articol tocmai pentru a saluta cresterea pe care o prezinta industria berii in India. Poate o sa faci in viitor, o vizita in India, pai nu vrei sa stii care sunt berile pe care trebuie sa le incerci?

Mai intai trebuie sa precizez ca berea a ajuns in India prin intermediul britanicilor care au facut si prima berarie in India (fiind si prima berarie din Asia, s-ar parea) unde se facea prima bere indiana – Lion Pale Ale. Trecand peste acest aspect, in ziua de astazi, cel mai frecvent tip de bere produs in India este lager. Gasesti bere de tip mild – aprox 5% ABV sau strong – intre 6-8% ABV. In functie de ambientul preferat, preturile pentru berea indiana oscileaza intre 50-70 rupii (3-5RON) intr-un magazin si dublu sau chiar tripul in restaurante. Iata care sunt cele mai cunoscute 5 beri din India:

Kingfisher

sursa: andysworld.org.uk

The King of Good Times – Regele bunei dispozitii este cea mai cunoscuta bere indiana si este gasita peste tot in India. Acest brand este asociat cu sporturi, moda si chiar o companie aeriana. Berea Kingfisher are un gust usor, domol iar maltul isi face simtita prezenta din plin. Kingfisher Strong contine aproximativ 8% alcool si este consumata din ce in ce mai des. Desigur ca are un gust mai puternic decat varianta mild care are aproape 5% alcool. O alta bere din aceeasi categorie este si Kingfisher Blue al carui target este populatia tanara, incercand sa se plieze pe trendurile actuale, cu un ABV de 8% insa cu un gust mai apos. Ultima bere Kingfisher lannsata este Kingfisher Ultra in care proportia ingredientelor din import este mult mi ridicata.

Haywards

sursa: http://coldale.net

Berea Haywards este una usoara si cu gust apos, deci nu as recomanda-o celor care prefera berea cu aroma puternica. Cu toate acestea, cea mai cunoscuta bere din brandul Haywards este Haywards 5000 – o bere strong (7% ABV). Aceeasi companie produce si Haywards 2000 – cu 5,5% alcool – o bere mild dar si o bere foarte tare (ca aroma) Haywards 10000 – prima bere indiana de tip stout (stii cum e berea stout?). Vorbim despre o bere de o culoare maro foarte pronuntata cu 8% alcool si cu un gust puternic de malt, cu putin caramel.

Royal Challenge

sursa: http://www.sabmiller.in/

Royal Challenge Premium este o bere usoara cu un ABV de 5%. Este mai mult o bere zonala, fiind foarte populara in zone ca: Andhra Pradesh, Uttar Pradesh si Orrisa. Berea are un ciclu de producere destul de lung ceea ce a dus si la aparitia unui slogan – “Brewed Longer, Brewed Better” – fabricat indelung, fabricat mai bine. In comparatie cu alte beri din India, este o bere destul de acidulata cu un mouthfeel destul de puternic. Nu este foarte aromata sau puternica.

Kalyani Black Label

sursa: http://www.lessmiths.com/

Kalyani Black Label este una dintre cele mai vechi beri din India, de tip lager si este foarte populara in partea de Est a Indiei, in orase ca Kolkata sau Delhi. O gasiti in variantele premium si strong, cea din urma  fiind descrisa ca o bere cu un gust usor dar puternic, aroma de cereale coapte cu un plus de aroma. Are un ABV de 7,8% si este destul de puternica, cu toate ca are un aftertaste destul de dulce. Recomandata celor care beau bere pentru aroma acesteia.

Kings

sursa: http://cheerstimes.com/

Plaja Goa si berea Kings merg mana-n mana. Numai ca asta e o arma cu 2 taisuri, fiind o bere regionala, ea este produsa si comercializata doar in statul Goa insa nu trebuie ratata. Berea Kings Black Label este un pilsner destul de usor,  destul de limpede insa este cunoscuta pentru aroma de malt afumat. Are un ABV de 4,85% si are un pret foarte mic – o sticla de 375ml ajunge sa coste 3-3,5RON. Nu e de mirare ca multa lume care viziteaza plaja Goa are amintiri placute legate de berea Kings Black Label.

sursa thumb: http://www.ethnicfoodproject.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.