Spread the love

Ursus Breweries este numele tuturor operatiilor ce au loc in Romania sub semnatura SABMiller, nume care a adunat sub acelasi acoperis patru dintre cele mai consumate marci de bere, unul dintre acestea fiind si sortimentul de bere Ursus. Sloganul folosit in spoturile publicitare: Ursus, regele berii in Romania!

Sediile fabricilor de bere Ursus sunt situate in diverse puncte alte tarii, ca Timisoara, Buzau, Cluj Napoca, Brasov si Tunari. 1500 de angajati numara in 2009 fabricile de bere Ursus, care mai produc si Redd’s, Ciucas, Stejar, Azuga, Peroni Nastro Azzurro, Miller si Pilsner Urquell. Etapele principale fabricarii de bere Ursus nefiltrata sunt – fabricarea mustului de malt: macinarea maltului, plamadirea maltului, filtrarea plamezii, fierberea mustului cu hamei, separarea trubului, racirea si aerarea mustului, fermentarea: insamantarea cu drojdie, fermentarea, maturarea si imbutelierea berii in butoaie tip keg: spalarea si sterilizarea keg-urilor si imbutelierea berii in keguri.

De-a lungul anilor, Ursus a fost implicata in foarte multe campanii de promovare a valorilor romanesti: “Dinastia campionilor” (2002), “Invingatori pentru Romania” (2006) – un panou al oamenilor de succes, cu performante remarcabile si povesti de viata frumoase, motive cu care sa ne mandrim noi romanii. In 2007 si 2009, Ursus a sustinut premiile “Ioan Chirila”, pentru ca mai apoi sa intre iremediabil in inimile suporterilor devenind sponsorul oficial al echipei nationale de fotbal. Ursus va fi “Regele berii in Romania” si pentru urmatorii trei ani, odata cu semnarea unui nou contract cu Federatia Romana de Fotbal in contul a 1.7 milioane de euro virati anual in conturile forului condus de Mircea Sandu.

In 2011 a adunat artisti precum Cargo, Puya, Parazitii, Grasu XXL si altii cu ocazia Ursus Evolution Tour – “Traieste evolutia muzicii romanesti”.

Bere 5% alcool
Anul intrarii pe piata romaneasca: 1878
Produs de URSUS Breweries.
Website oficial: http://ursus.ro/

sursa thumb: http://www.beer-coasters.eu/ imagine: http://www.ursus-breweries.ro/marci/ursus/

7 Comments

 1. “Ursus Breweries este numele tuturor operatiilor ce au loc in Romania sub semnatura SABMiller” este o informatie gresita, fabricile care produc bere in Romania functioneaza (si au functionat dintotdeauna) pe alte societati comerciale, UB reprezinta doar parte de marketing si este un intermediar in partea de distributie (cumpara berea de la fabricile SABMiller si o vinde distribuitorilor zonali). Fabrica de la Cluj este inchisa de destul de mult timp iar din ce stiu eu la Tunari este doar un centru logistic (depozit).

  P.S. nu am scris ca o critica ci doar ca o completare. Blogul este foarte interesant.

  • Multumesc pentru info. Avand in vedere ca sunt in celalalt colt al tarii iar informatiile astea nu sunt publicate gratuit pe internet, nu am avut de unde sa stiu 🙂 Daca mai ai si alte completari, voi modifica fara probleme.

 2. Miller si Pilsner Urquell nu se produc la noi in tara, in schimb se produce Grolsch la doza.
  de asemenea tot URSUS produce si Timisoreana.

 3. Cum de v-ați dat seama că sunteți ” Regele berii in România” aveți un HG sau Lege care va reglementează acest lucru?

 4. Ați avut o promoție unde promiteați o Dacie retro și niște jakete. Cu ceva timp în urmă am fost apelat de o femeie care mi-a spus că am cîștigat o Jaketă, am spus numele adresa, și de atunci nimic…Știți ceva?
  Sfat, nu mai risipiți banii pe retro, urcați-vă la un Logan, că Dacia sau IMS,Aro retro atrage atenția la toți urmașii lui Pristanda, nu mai vorbesc de RAR…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.