La ce se mai foloseste berea? 5 idei nastrusnice

Spread the love

De cand am inceput sa scriu pe acest blog, am incercat sa va prezint cat mai multe lucruri pozitive despre bere iar astazi nu o sa ma abat de la regula. Daca nu stiati, berea mai are si alte intrebuintari, pe langa faptul ca este o bautura racoritoare, sanatoasa si consistenta. Exista mai multe metode prin care berea se face utila in casele noastre si astazi o sa va prezint 5 dintre ele.

1) Curatarea bijuteriilor

Potrivit unor siteuri din domeniu, daca vrei sa-ti cureti bijuteriile de prin casa e folositor sa le inmoi putin in bere slaba. Acidul ajuta la inlaturarea mizeriei si la pastrarea aspectului curat.

2) Scapi de melci, musculite si gandaci

Nu doar oamenii sunt atrasi de mirosul si gustul berii. Acest lucru este valabil si pentru melci, diferite musculite ce apar la fructe dar si la gandaci. Nu stiu cat de eficace e o bere daca vrei sa scapi definitiv de vietatile de mai sus dar stiu cu siguranta ca ele sunt atrase de substanta numita Glicerol ce se gaseste in drojdia folosita la bere.

3) Te ajuta sa desurubezi suruburi blocate

Prin intermediul unor beri cu un nivel ridicat de carbonatie se spune ca e posibil sa slabesti suruburile nedesurubate de multa vreme. Intrebarea mea e insa, de ce ai vrea sa faci asta?

4) Poti curata mobila din lemn

Daca vrei sa incerci experimentul asta, se zice ca daca folosesti o bere inchisa la culoare (care a fost lasata intr-un pahar pentru o perioada de timp, adica o bere statuta) iti poti curata mobila de prin casa si ii poti scoate in evidenta culoarea.

5) Curatarea pielii

Despre asta am scris si eu in trecut, despre baile cu bere din Cehia. Ideea e simpla – drojdia si alte ingrediente din bere ajuta la exfolierea pielii. Partea mai nasoala e ca o sa mirosi a bere dupa o astfel de baie.

Nu stiu cat de folositoare sunt toate acestea dar daca vreti sa experimentati si aveti o bere langa voi, dati-i bice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.