Hai sa facem o baie …in bere

Spread the love

Ceea ce nu realizam este ca daca am privi firul istoriei si am analiza evolutia umana, am vedea ca berea a evoluat in acelasi timp cu omenirea. Sa nu mai vorbim despre faptul ca numarul celor care si-au potolit setea cu bere nu poate fi scris intr-o singura viata. Berea este prezenta aproape in toate culturile si civilizatiile care au existat pe Pamant, ba era vazuta ca un dar de la zei sau ca o potiune vindecatoare. Important e ca potolea setea tuturor, indiferent de clasa sociala.

In decursul istoriei, consumarea berii si ritualurile invecinate au luat multe forme. De exemplu, egiptenii beau bere dintr-un vas mare prin intermediul unor paie facute din trestie, germanii au avut legi in care se spunea ca halbele de bere trebuie sa aiba un capac care trebuie sa stea inchis pentru ca mustele sa nu cada inauntru (in timpul ciumei) si sa nu-i uitam pe cei care au inventat beer bong-ul si beer pong-ul :). Se spune ca in Oregon, Henry Weinhardt a vrut sa faca o fantana arteziana cu bere insa pompierii nu l-au lasat. Aparent lumea ar fi facut gauri in conducta ca sa bea si ei niste bere rece.

Eu sunt un fan al berii si trebuie sa recunosc ca au fost cateva momente in care, sub dus sau in cada, pe langa apa fierbite care curgea, eu aveam o bere racoroasa in mana. De obicei dupa ce veneam de la fotbal. Aparent, cehii au trecut la urmatorul nivel si au decis ca mai degraba faci direct baie cu bere.

Da, ati citit bine – baie cu bere, in Cehia. Imaginati-va cazi cu dozatoare la un capat din care poti sa umpli si halba si cada in acelasi timp. Singurul inconvenient este ca berea are o temperatura de aproximativ 37 grade Celsius deci nu e prea racoroasa. Chiar si asa e o experienta ce nu trebuie ratata. Baia cu bere a devenit un trend de prin 2006 cand beraria Chodovar a deschis pentru prima data un loc unde puteai face baie cu bere.

Primul meu gand a fost – “Stai putin, de ce sa irosesti berea?” Numai ca berea nu se iroseste, o baie cu bere poate ajuta la tratarea unor afectiuni ca psoriasis, celulita si acneea. Sa nu mai vorbim despre efectul antistres de la fata locului, imbunatatirea calitatii de regenerare a pielii si scaderea presiunii sangelui, odata cu imbunatatirea circulatiei in membre. In acelasi timp berea contine vitamina B care este foarte buna pentru piele. Cei de la beraria Chodovar au mers mai departe si au facut berea cu 50% apa minerala cu siliciu care intareste legatura dintre fibrele de colagen si elastan din piele, incetinind aparitia ridurilor.

Iata ca mai nou trebuie sa facem si baie intr-un mod responsabil si fara excese :D.

Galerie poze Baie cu bere

1 Comment Posted

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. La ce se mai foloseste berea? 5 idei nastrusnice | Berarul

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.