Nu facem food pairing astazi, n-as manca niciodata fudulii, indiferent de la ce animal provin. Cu toate astea, Fuduliile de taur sunt o mancare traditionala in Colorado, SUA, asa ca o berarie locala s-a gandit sa le puna pe lista de ingrediente a unei beri experimentale.
Beraria din Denver “Wynkoop Brewing Co.” a lansat, pe 1 aprilie (da de ziua pacalelilor) o bere de tip stout care contine si testicule de taur. Multi au luat-o ca pe o gluma dar se pare ca berea se face si se vinde (conform Denver Post). “Rocky Mountain Oyster Stout” are un ABV de 7%. Totusi, de ce ai face o bere care sa contina fudulii de taur? Oficialii berariei au declarat ca:
“Rocky Mountain Oysters (adica fuduliile de taur) sunt unele dintre cele mai consumate preparate culinare din statul Colorado. De asemenea, ele au fost preparate de oameni inca de acum cateva secole. Asa ca sunt un ingredient de vis pentru o bere Wynkoop”.
Pe langa fuduliile de taur, berea Rocky Mountain Oyster Stout mai contine malt din Colorado, cereale prajite, 7 tipuri speciale de malt (incluzand special B si malt afumat) si hamei Styrian. In acest mix se mai adauga si putina sare de mare.
Ce ziceti, ati degusta o bere, stiind ca are fudulii de taur? Dupa cum zicea Cheloo la X Factor: “Ai nevoie de sange-n …pipota” (a se inlocui pipota cu cuvantul NSFW pentru a avea legatura cu articolul). Cu toate astea, probabil ca as degusta-o. Berea Rock Mountain Oyster Stout va fi disponibila doar la Festivalul American de bere (11-13 octombrie) ce va avea loc in Colorado.
Ma gandesc acum ce-ar putea sa aduca nou romanii la capitolul acesta? Bere cu jumari sau cu fudulii de porc?