Doar o inghititura de bere iti starneste dorinta de a bea toata halba

Spread the love

Un studiu publicat in Jurnalul de Neuropsihofarmacologie a demonstrat faptul ca doar o inghititura din berea preferata poate excita creierul si starneste o dorinta crescuta de a bea, chiar si fara efectul alcoolului.

baie cu bere6

Studiul a fost facut pe 49 de persoane si s-a observat ca odata cu prima inghititura creierul elibereaza dopamina, hormonul fericirii. Persoanele care au participat la studiu au fost conectati la un aparat care scana activitatea creierului si au primit cantitati reduse de bauturi pentru a observa efectul acestora.

Pe langa bere, cercetatorii de la Scoala de Medicina a Universitatii din Indiana, SUA au folosit apa si o bautura sportiva. Fiecare dintre participanti au primit doar 15ml de lichid in 15 minute pentru ca organismul sa nu fie influentat de alcool. Astfel, cel mai mare nivel de dopamina eliberat de creier a fost atunci cand participantii au gustat din berea preferata. Mai mult, ei au spus ca simteau nevoia sa bea inca o bautura alcoolica. Efectul a fost mai pronuntat la cei care proveneau din familii in care erau persoane dependente de alcool.

Nu stiu ce s-ar fi intamplat daca in timpul studiului, participantilor li s-ar fi aratat si niste reviste Playboy 🙂

sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.