Paharul care face berea sa aiba un gust mai bun

Spread the love

Fenomenul de home brewing exista in Romania insa nu e valorificat la potentialul sau maxim. Intervin multi factori, majoritatea au legatura cu banii, distribuitorii etc. iar mie imi pare tare rau ca nu am posibilitatea sa beau o bere “facuta acasa”. Nu am prieteni care sa se ocupe cu asa ceva, iar in Iasi nu cred ca exista locuri in care as putea face acest lucru. Pana cand voi putea sa ma bucur de o bere cu istorie si suflet, facuta acasa, o sa beau berea care este disponibila in comert.

Unele dintre sortimente imi par a fi necizelate sau “facute la gramada”, doar asa ca sa aiba ce vinde. Altele mi se par prea scumpe pentru ceea ce ofera, insa aici vorbim de gusturile fiecaruia. Important e ca berea se poate bea aproape oriunde si aproape in orice recipient (de la borcane pana la pahare de cognac). In fine, ziceam ca berea se bea pentru gust, fie ea din comert sau fie home brewed. Ce-ati zice daca v-as arata un pahar care face berea sa aiba un gust mai bun? Mi-ati da cu paharul in cap pentru ca tocmai continutul berii ii ofera gustul bogat. Cel putin asa credeam si eu…pana cand am aflat de paharul facut de cei de la Boston Beer Company (Samuel Adams) – prin 2007.

Acest pahar are cateva caracteristici esentiale pentru a spori si pastra gustul berii preferate:

  • buza paharul orientata spre exterior pentru a te bucura de gustul dulce al maltului;
  • partea de sus mai mica decat restul paharul pentru a retine aroma de hamei si pentru a sustine gulerul de spuma;
  • forme rotunde pentru a colecta aroma generala;
  • pereti mai subtiri si rotunzi pentru a mentine o temperatura scazuta a berii pentru mai mult timp;
  • fundul paharul gravat cu laser pentru a elibera constant bulele de co2.

sursa imagine

Acum vine si partea proasta desigur. Paharele de acest gen se pot cumpara insa doar in SUA (bummer). As vrea sa testez cumva aceste pahare, impreuna cu o bere rece, insa nu cred ca o voi putea face prea curand. Daca n-a ajuns in 4 ani si-n Romania…atunci cand?

Ati vazut ceva de genul asta in Romania?

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.