Vrei o bere speciala? Mergi la Casa Alba

Spread the love

Nu, nu s-a deschis niciun bar nou prin Iasi sau prin oricare oras din Romania care sa se cheme asa. Ma refeream chiar la Casa Alba din Washington, D.C. unde gasesti una dintre cele mai exclusiviste beri din lume. Vestea nu este noua (cam de prin septembrie anul trecut, in apropiere de Oktoberfest-ul de atunci) insa cred ca este la fel de interesanta pentru mine, cat si pentru cei dintre voi care faceti bere acasa si sunteti pasionati de homebrewing.

Pentru a aduce ceva mai original celor care il viziteaza la Casa Alba, presedintele american Barack Obama, a cumparat din banii sai o instalatie de home brewing si a instalat-o. Astfel a luat nastere prima bere facuta vreodata la Casa Alba – White House Honey Ale (15 ianuarie 2011). Prima persoana din afara “cercului politici”, care a avut deliciul (ca sa nu-i zic neaparat onoare) sa bea o bere facuta la Casa Alba cu presedintele american, a fost Sergentul Dakota Meyer, care a primit o medalie de aur, anul trecut.

De atunci s-au mai facut cantitati mici de White House Honey Ale pentru petreceri private (in special cea cu ocazia Super Bowl-ului). Este prima data in istorie cand se face bere la Casa Alba, facutul de bere “acasa” este 100% legal in Washington, fata de alte state americane.

PS: Berea contine miere de albine crescute in curtea Casei Albe.

sursa imagine: http://www.trendhunter.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.