Molson Coors Brewing a cumparat StarBev

Spread the love

In caz ca nu stiati, berea Bergenbier este produsa de catre StarBev. Cu toate acestea, lucrurile vor sta altfel spre sfarsitul anului pentru ca producatorul StarBev tocmai a fost cumparat cu 2,65 miliarde de euro de catre gigantul Molson Coors Brewing. Chiar daca spre sfarsitul saptamanii trecute se zicea ca StarBev e ca si cumparat de catre compania japoneza Asahi, iata ca lucrurile n-au fost chiar asa.

StarBev nu are fabrici doar in Romania ci si in mai multe tari din Europa Centrala si de Est, precum Cehia, Serbia, Ungaria sau Bulgaria. In anul 2011, StarBev a avut vanzari de peste 700 milioane de euro iar productia se invarte undeva la 13 milioane hectolitri de bere anual. StarBev apartinea fondului de investitii CVC care a pus bazele producatorului de bere in 2009.

Molson Coors Brewing se bucura de faptul ca vor adauga la portofoliu si marca Staropramen pe care o va promova si in alte piete. Compania Molson Coors Brewing a luat nastere in 2005 prin fuziunea companiilor Molson (Canada) si Coors (SUA).

Tranzactia a fost facuta insa trebuie aprobata de autoritatile pentru concurenta din statele europene, de aceea schimbarea se va produce undeva spre sfarsitul anului.

sursa: Stirile Pro TV

Nu stiu cum va afecta aceasta tranzactie piata romaneasca de bere insa ar fi extrem de benefic ca berile romanesti sa ajunga in Canada si SUA iar berea americana si canadiana sa-si faca aparitia si pe piata romaneasca. Am avea si noi mai multe sortimente de bere de unde sa alegem.

sursa imagine: http://www.triplepundit.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.