Marca de bere Bergenbier este rezultatul combinarii celor cinci produse naturale: drojdia de bere, malt, hamei, malai, coriandru (pentru nefiltrata) si apa. Cu o concentratie de 5% alcool, Bergienber este produsa de compania belgiana numarul 1 in lume, Interbrew. La un moment dat, a fost si principalul sponsor al echipei nationale de fotbal a Romaniei, cu unul dintre cele mai longevive sloganuri din istoria publicitatii de pe la noi – “Prietenii stiu de ce”. Producatorul de bere Bergenbier si-a facut intrarea pe piata de desfacere din tara noatra in anul 1994.
In momentul de fata, cele doua fabrici (de la Ploiesti si Blaj) au peste 700 de angajati, productia fiind una ridicata la nivel national. Portofoliul producatorului belgian, mai cuprinde si marci de bere precum Stella Artois, Beck’s, Lowenbrau si Noroc, plus marcile importate: Leffe si Hoegaarden. Prima investitie a belgienilor s-a produs in 2004: incheierea unui contract cu Bianca S.A din Blaj, care a dus la crearea companiei Bianca Interbrew Bergenbier. Startul productiei de bere Bergenbier s-a dat un an mai tarziu, luna mai.
In comert se gaseste si bere Bergenbier nefiltrata din grau, care se deosebeste de cealalta prin consistenta spumei si stabilitate si printr-un ritual ce trebuie neaparat tinut, daca te numeri printre bautorii care se respecta: racesti berea la 4 grade Celsius si o torni ca la carte (manualul bautorilor de bere Bergenbier!). Reteta este vechi de secole, maltul din grau imbunatateste gustul, malaiul ii da finetea de care are nevoie, hameiul – amareala si coriandrul este responsabil de aroma aparte specifica acestui tip de bere.
Bere blonda (filtrata si nefiltrata) – Alcool 4,8%
In comert: sticla 0,5L, doza 0,5L, PET 2L
Intrata pe piata romaneasca: 1994.
Site oficial: http://www.prieteniistiudece.ro/
sursa imagine: ratatouille.ro, back2black.org
Malaiul da finete?!!… mamaligii, nu? Ma rog, stiu ca’n tara mamaligii poti spune orice nerozie… si mai stiu ca orice produs de kkt are un kkt de cumparator.