Berea cu spuma inghetata, credeti ca-i buna?

Spread the love

Trebuie sa recunoastem spiritul inovativ al japonezilor care incearca si incearca si pana la urma lanseaza ceva pe piata care ne taie rasuflarea. Din pacate, berea cu spuma inghetata despre care va vorbesc acum nu e unul dintre lucrurile alea. Cel putin nu in opinia mea. Haideti sa va zic totusi despre ce e vorba.

Compania japoneza Kirin a lansat recent un nou tip de bere care vine cu spuma inghetata, pentru a-ti pastra rece bautura pentru mai mult timp. Berea cu spuma inghetata va fi disponibila in restaurantele din Tokyo in aceasta luna, tocmai pentru a fi testat de consumatori. Berea se numeste “Ichiban Shibori Frozen Draft” si practic este bere Kirin, deasupra careia se toarna spuma de bere inghetata. Aceasta spuma se face printr-un proces numit “agitatie inghetata”, adica aerul este suflat inspre bere in timp ce se amesteca si se raceste.

Spuma este foarte rece, ajungand la -5 grade celsius care, TEORETIC, ar trebui sa-ti mentina berea rece mai mult timp. Daca berea cu spuma inghetata va fi primita bine de catre consumatori, ea va fi lansata in Japonia in luna mai a anului curent.

[tube]sbTieKrKOBk[/tube]

Despre producatorul Japonez de bere Kirin

Kirin vinde doua dintre cele mai populare beri in Japonia – Kirin Lager, cea mai veche bere japoneza dar si Ichiban Shibori.  In acelasi timp se ocupa si cu distribuirea la nivel national pentru Budweiser si Heineken. Kirin este implicata si-n alte tari – China, Taiwan, Australia, Noua Zeelanda dar si-n Europa si SUA. Producerea de bere este principala sursa de profit pentru compania japoneza, cu toate ca aceasta mai produce si lichior, vinuri, bauturi fara alcool dar si mancare.

Parerea mea e ca un astfel de bere nu ar “prinde” in Europa si ar avea succes in SUA. Europenii sunt putin mai conservatori, mai stricti in ceea ce priveste berea. Dupa cum spuneam si-n articolul trecut, nu prea se abat de la tipurile de bere deja cunoscute. Personal, nu mi-ar placea o astfel de bere, mai ales ca spuma se toarna ulterior, trece printr-un proces separat de restul berii. Cred ca gustul ar fi schimbat iar dioxidul de carbon nu s-ar elimina corespunzator datorita spumei inghetate.

Sursa imagine: http://www.psfk.com/

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.