Cum să bei bere ca un neamț

Spread the love

Nu poți să zici că ești un beer aficionado dacă nu ai realizat până acum că nemții sunt un popor aparte când vine vorba despre bere. Dacă alte persoane îmbrățișează fără probleme arome noi și experimentează destul de des, nemții preferă să fie mai speciali. În ceea ce urmează o să aflăm ce înseamnă să bei bere ca un neamț.

Toarnă-ți bere cu un guler de spumă generos.

Cred că doar în Germania gulerul de spumă bogat este preferat de băutorii de bere. Dacă în România se uită lumea urât la tine când spuma de la bere are mai mult de două degete, în Germania lucrurile stau altfel. Ca să bei bere ca un neamț, berea pe care o torni în pahar trebuie să aibă undeva aproape de 4cm de spumă deasupra.

Nemții resping plângerile celor care nu sunt de acord cu asta spunând că berea trebuie să arate apetisantă iar o un guler de spumă de 2 mm nu arată deloc bine.

Îmbrățișează drojdia din sticlă.

Valabil doar pentru weissbeer. După cum bine știți, acest tip de bere are bucăți de drojdie pe fundul sticlei. În Germania nimic nu se irosește iar aceste rămășițe de drojdie sunt privite ca o delicatesă pentru cei care o consumă. Atunci când torni berea în pahar, ai grijă să nu uiți bucățile de drojdie de pe fundul sticlei.

Citește și: Diferența dintre berea nefiltrată și berea filtrată.

Strâmbă din nas când vezi bere cu fructe.

Nemții sunt cunoscuți că nu agreează fructele în bere. Am scris și în trecut despre Legea Purității Germane din 1516, deci nu o să detaliez acest aspect. Totuși, dacă vrei să bei bere ca un neamț, nu accepta berea cu fructe. Singura excepție este reprezentată de berea kristallweizen.

Nu turna bere peste bere.

Vrei să bei bere ca un neamț? Atunci să te ferească Dumnezeu dacă torni bere nouă peste ce bere mai ai în pahar. Atunci când faci asta se schimbă gustul berii pentru că vorbim despre 2 lichide diferite. Unul dintre ele are o concentrație diferită de CO2, celălalt o temperatură mai ridicată.

Dacă ai băut bere ca un neamț, ai aflat și de regula celor 3 degete de la festivalurile de bere din Germania. Pe scurt, situația este următoarea: în fiecare halbă trebuie să ai un guler de spumă gros de 3 degete, următoarele 3 degete trebuie să fie berea pe care o bei și ultimele 3 degete reprezintă berea pe care o arunci deoarece oricum bei în halbe de 1l iar berea aia va fi caldă până ajungi la ea.

Bine… regula celor 3 degete e probabil o minciună… probabil.

sursa: businessinsider.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.