Oktoberfest 2016 – cel mai slab din ultimii 15 ani

Spread the love

Cel mai cunoscut festival de bere din lume – Oktoberfest 2016 a fost cel mai slab din ultimii 15 ani. Evenimentul care are loc în fiecare an la München, în Germania a fost vizitat de 5,6 milioane de oameni din întreaga lume, cu 300,000 mai puțin decât anul precedent.

Festivalul care s-a terminat pe 3 Octombrie 2016 se afla pe un drum periculos din punctul de vedere al persoanelor prezente. Nici evenimentul de anul trecut nu a fost mai căutat, având o prezență de 5,9 milioane de persoane (în scădere cu 400,000 față de 2014). Presa din Germania afirmă că Oktoberfest 2016 a avut cea mai scăzută prezență din ultimii 15 ani. Singura dată când au fost și mai puțini oameni la Oktoberfest a fost în 2001 (anul atacurilor asupra Wall Trade Center din SUA).

Chiar dacă autoritățile din München au întărit securitatea și au organizat controale periodice, prezența la festival a scăzut considerabil față de anii trecuți.

Cauza acestei scăderi nu este calitatea berii sau atmosfera ci valul recent de crime din sudul Germaniei. Atacuri armate din această vară au lăsat în urmă zeci de morți și răniți iar autoritățile au fost nevoite să pună pentru prima dată bariere și să verifice fiecare persoană care intra în zona festivalului. Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în istoria de peste 200 ani a Oktoberfest.

Organizația “Safer Weisn for Girls and Women” a anunțat că 215  femei (197 anul trecut) au cerut ajutorul organizatorilor Oktoberfest 2016 iar 18 dintre acestea au afirmat că au luat parte la incidente violente.

Pe de altă parte, festivalul berii Cannstatter Volksfest din Stuttgart a anunțat că au avut mai mulți vizitatori decât Oktoberfest din München.

Notă: poza din articol a fost făcută în anul 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.