Cum e mai buna berea intr-un bar? La halba sau la sticla?

Spread the love

Daca in trecut am vorbit despre berea la sticla vs berea la cutie si am vazut ca nu e mare diferenta, iar cutiile din aluminiu parca protejeaza mai mult berea de razele soarelui, haideti sa ne gandim si sa discutam, despre care e cea mai bun varianta pentru a bea bere intr-un bar. Avand in vedere ca deja a venit vara, multe baruri si terase iti pun de acum inainte, la dispozitie, bere la halba sau tap (bere din keg, la dozator) si clasica bere la sticla.

Care dintre aceste 2 variante este oare mai buna pentru noi?

Evident, cea mai buna bere este cea la dozator (fie ea la halba sau la tap) dar nu putem fi siguri, de fiecare data, ca am facut cea mai buna alegere. De ce? Pentru ca modul in care angajatii au grija de instalatie conteaza foarte mult. Daca angajatii curata instalatia si apoi foloseste o cantitate de bere pentru a distruge si ultimele ramasite ale solutiei de curatat, atunci ati facut alegerea cea mai buna. Din pacate insa, nu putem sti cu exactitate daca se intampla acest lucru. Multe sortimente de bere la dozator pot avea gustul alterat din cauza angajatilor care nu curata corespunzator instalatia.

Daca mergeti intr-o locatie mai dubioasa si nu aveti incredere 100% in cei de acolo, va recomand sa alegeti o bere la sticla. Berea servita la dozator poate fi ea foarte buna dar daca angajatii nu au grija, berea poate fi dezgustatoare. Insa, daca preferati pana la urma sa comandati o bere la halba, alegeti berea care se vinde cel mai mult. In acest caz stiti ca keg-urile se schimba mai des si angajatii trebuie sa le curete. In plus volumul de bere care trece prin instalatie este mai ridicat si aceasta se curata corespunzator.

In acelasi timp, alegeti o bere locala pentru a preveni imbatranirea inainte de vreme, nu stiti de unde e adusa berea, cat a stat in depozit si in ce conditii. Bine, acest lucru nu este valabil si pentru berea care fermenteaza in sticla si are un nivel mai ridicat de alcool, un gust bogat de malt sau este de culoare inchisa.

Intr-un bar, mai ales pe caldura verii, e mai buna o bere la halba insa aveti mare grija la locatia aleasa. Daca nu aveti incredere, alegeti o bere la sticla, de preferinta locala.

7 Comments

  1. daca e cald afara cu siguranta la halba sau la tap de cele mai multe ori vara, insa iarna prefer sticla (dar oricum beau doar din pahar)..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.