Ce s-ar intampla cu berea in cazul unui eveniment apocaliptic

Spread the love

Am inceput sa ma uit la sezonul al doilea din Falling Skies si printre robotei, oameni si extraterestri, am realizat ca eu eram singurul care avea o bere in mana. Mi s-ar parea normal ca dupa un eveniment apocaliptic, dupa o apocalipsa zombie sau mai stiu eu ce boala incurabila, berea sa nu dispara. Nu de alta dar nu e ca si cum berea depinde de inventiile secolului nostru. In plus, exista ditamai stocurile de bere peste tot, cu siguranta gasesti o bere, chiar daca nu e rece.

Daca civilizatia, asa cum o stim noi, s-ar sfarsi maine, tot am putea face bere. Nu este un procedeu extrem de dificil, ingredientele se gasesc sau pot fi cultivate. Desigur ca mai bine ai cauta prin toate supermarket-urile pentru o solutie rapida. Oricum, mai bine iti iei ingredientele din stocurile care exista deja pentru ca pentru a le creste, trebuie timp si rabdare. Sa nu mai vorbim despre drojdie …asa ca mai bine folosesti ceea ce gasesti.

Pentru a face bere, nu ai nevoie de multe ingrediente. Iti trebuie: apa, drojdie, malt si hamei. Pentru o bere buna (nu cred ca dupa sfarsitul civilizatiei ai fi prea pretentios dar sa zicem) trebuie sa folosesti apa cu un nivel optim de calciu si pH. Drojdia este un organism viu, prezent in aer, care transforma zaharul din malt in alcool si dioxid de carbon. Poti fermenta alcoolul doar asteptand sa intre in actiune culturile salbatice de drojdie numai ca rezultatele nu vor fi asa cum iti doresti. Mai bine afli ce tip de drojdie se foloseste in facerea berii si il cauti peste tot. Maltul este facut din orz sau alte cereale. Acestea sunt udate pentru a incolti, apoi este prajit, macinat, tocat etc. Hameiul se foloseste pentru aroma si este usor de crescut.

Dupa ce ai toate ingredientele, dureaza cam 30 de zile ca amestecul sa se transforme in bere. Trebuie sa-ti cureti si sa dezinfectezi tot echipamentul apoi trebuie sa fierbi ingredientele si sa le lasi la racit. Timpul si temperatura din timpul fierberii cat si perioada de racire afecteaza calitatea produsului final. Procedeul de fierbere al amestecului ar trebui sa nu dureze mai mult de 9-10 ore iar fermentarea 20-35 de zile.

In cazul unui eveniment global in care majoritatea oamenilor ar disparea si civilizatia, asa cum o cunoastem, ar disparea, cea mai buna optiune ar fi sa te orientezi catre stocurile de bere deja existente, apoi sa-ti iei ingredientele necesare si sa incepi sa-ti faci propria bere. Apoi, nu uita ca trebuie sa cultivi plantele 🙂 Oricum, facerea berii este un proces complex si gustul difera de la caz la caz.

Mno, eu sper sa n-ajungem in situatia asta 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.