Berea salveaza vieti in Alaska

Spread the love

La acest inceput de saptamana am vrut sa va prezint cateva stiri despre bere, la fel cum am facut si saptamana trecuta. Am ales sa nu vorbesc despre experimentul “berea in spatiu” despre care tot s-a scris pe realitatea sau pe alte publicatii de stiri online. M-am orientat catre un subiect mai interesant din punctul de vedere, o stire care intareste articolele mele despre calitatile nutritive ale berii.

Este vorba despre Clifton Vial, care a supravietuit timp de 3 zile ingropat sub zapada, doar cu ajutorul unor cutii cu bere. In urma unui accident rutier, datorita conditiilor meteo nefavorabile, Clifton s-a vazut ingropat, impreuna cu camioneta sa, sub un munte de zapada, la cca. 70km de Nome, in partea de Vest a Alaskai. Acesta nu avea apa sau mancare si era in afara zonei in care telefonul mobil avea semnal. Prietenii sai stiau ca era plecat din oras asa ca nu au anuntat autoritatile, nestiind de situatia acestuia. Vial spune ca era foarte suparat pe el in momentul respectiv pentru ca nu avea provizii, intr-o zona a Alaskai unde este necesar sa fii pregatit pentru orice.

Dupa ce a vazut ca nu poate iesi din muntele de zapada ce-i acoperise masina, Clifton s-a bagat in sacul de dormit pe care-l avea si si-a acoperit picioarele cu un prosop. Nestiind daca va fi salvat vreodata a limitat la minimum folosirea motorului camionetei pentru a se incalzi. Vial a spus ca temperaturile extrem de scazute l-au afectat mult mai mult decat foamea pe care o avea. Ceea ce ne intereseaza pe noi, este ca americanul a supravietuit doar cu ajutorul a catorva cutii de bere Coors Light. A folosit un cutit cu care le-a taiat capatul si a mancat la propriu berea, aceasta fiind inghetata la din cauza temperaturilor extrem de scazute.

Barbatul de 52 de ani nu a suferit de degeraturi insa a slabit considerabil, aproape 7kg. Sa-i mai aud acum pe cei care zic ca berea nu e sanatoasa sau ca ingrasa :)).

sursa stire

sursa imagine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.