Berea iti poate face muschii mai puternici

Spread the love

Eu tot va zic ca berea e sanatoasa dar voi va incapatanati sa nu ma credeti. Ei uite, ca un studiu facut de cercetatorii japonezi de la Universitatea din Tokushima au publicat un studiu in revista PLoS ONE conform caruia, daca bei bere ai sanse sa ai muschi mai puternici. Ei au descoperit un flavonoid prenilitat din hamei care actioneaza ca agent stabilizator in bere. Acesta se numeste, daca vreti sa stiti neaparat,  8-prenylnarigenin (8-PN) si are calitatea de a incetini atrofierea muschilor.

Normal ca este si o parte proasta a studiului facut de cercetatorii japonezi. Daca vrei sa beneficiezi de efectele sanatoase trebuie sa bei numai putin de 154 de pints de bere in fiecare zi, adica peste 72 de litri de bere zilnic.

Se stie ca berea, pe langa faptul ca are destule calorii, contine si substante care sunt benefice sanatatii noastre, cum ar fi antioxidanti si vitamine care ajuta la scaderea pericolului bolilor de inima. Berile mai inchise la culoare, care sunt considerate mai sanatoase, contin mai mult fier si antioxidanti decat celelalte. Alti cercetatori au descoperit in urma cu cateva luni ca berea contine si o molecula numita “nicotinamide riboside” numita si molecula miracol, care poate preveni obezitatea si diabetul dar si intareste muschii. Aceste descoperiri au pornit o cursa a cercetatorilor pentru a pune pe piata niste medicamente care sa ajute oamenii la batranete.

Cercetatorii japonezi vor sa foloseasca rezultatele acestui studiu si sa faca o bautura care sa ajute astronautii sa-si mentina forma musculara in timpul zborurilor din spatiu. Cat despre noi, nu v-as recomanda sa beti 72l de bere pe zi ca sa aveti muschii mai puternici. V-as recomanda insa un meci de fotbal si-o bere pe terasa, bine, hai in bar ca s-a mai racit vremea afara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.