Bere Timisoreana

Spread the love

Istoria acestei beri este una lunga si prodigioasa, fiind una dintre primele marci de bere romaneasca, ce a luat nastere in urma deciziei printului Eugen de Savoya, in 1718, de a satisface necesitatile armatei austriece dupa eliberarea Banatului de sub ocupatie otomana, dar si a suplinirii cantitatii de apa potabila. Revenind in prezent, Ursus Breweries produce, din 2005, bere Timisoreana dupa o reteta traditionala care consta in selectionarea atenta a hameiului si a imbinarii diferitelor hameiuri aromate, a spumei consistente – calitatile berii draft.

Producatorul sud-african de bere, SAB Miller, din care face parte si Ursus Breweries, si-a inceput aventura prin Romania inca din anul 1996, cand a pus mana pe Vulturul Brasov, pentru ca in anul urmator sa achizitioneze alte doua: Pitber Pitesti si URSUS S.A Cluj-Napoca. In 2001, URSUS cumpara pachetul majoritar al societatii pe actiuni Bere Timisoreana, iar in 2005 operatiunile SABMiller trec sub numele de Ursus Breweries. Gustul usor dulce al Timisorenii, care vine sub cinci variante de consum: sticla de 0.5l, doza de 0.5 l, PET de 1l, PET de 2l si butoi, a facut ca acest sortiment de bere sa fie foarte popular printre degustatori, unul dintre motivele pentru care Cupa Romaniei la Fotbal se desfasoara din 2006 sub stropi de bere Timisoreana, principalul sponsor al competitiei. Sub sloganul “Povestea merge mai departe”, sponsorul aduna in fiecare editie fosti mari jucatori ai fotbalului romanesc pe care ii implica in diverse actiuni menite sa promoveze atat sportul, cat si brandul in sine.

Anual, se mai organizeaza si “Serbarile Timisoreana”, un turneu national ce are ca principal scop sarbatorirea infiintarii primei fabrici de bere din Romania prin jocuri, muzica, concursuri si multa bere Timisoreana.

Bere 5% alcool
Anul intrarii pe piata romaneasca: 1718
Produs de URSUS Breweries.
Website oficial: http://www.beretimisoreana.ro/

sursa thumb: http://www.markmedia.ro/ imagine: http://www.turistik.ro/

4 Comments Posted

  1. Din pacate berea Timisoreana nu msi este o bere de calitate.Orice bere care contine malai…este o bere de slaba calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.