Spread the love

Tuborg este o marca de bere daneza, produsa de United Romanian Breweries Bereprod (URBB), care functioneaza pe teritoriul Romaniei ca subsidiara Carlsberg Breweries. Compania producatoare de bere Tuborg, Tuborg Strong, Tuborg Christmas Brew, Holsten, Carlsberg, Skol, Guinness si Kilkenny, detinea in 2008 aproximativ 8% din piata de bere de pe la noi. Capacitatea de productie a fabricii de bere se ridica la 6.3 milioane de hectolitri/an.

URBB a fost infiintat in anul 1994, doi ani mai tarziu s-a inceput constructia fabricii de bere Tuborg in apropierea capitalei, iar in 1997 a aparut prima sticla de bere cu eticheta Tuborg. Dupa numeroase teste de calitate, in 1997 s-a dat drumul la productie si tot in acel an a avut loc prima promotie destinata consumatorilor de bere Tuborg. 2000 a fost anul in care a aparut pe piata romaneasca prima bere produsa si imbuteliata la doza.

Procesul de fabricatie urmareste urmatoarele etape: producerea mustului de bere: macinarea maltului si amestecarea sa cu apa in cazan, fierberea cu hamei: mustul de malt se combina cu hameiul concentrat pentru conferirea aromei si mirosului specific de bere, adaugarea drojdiei: are ca rol transformarea zaharurilor aflate in must in alcool si, respectiv, dioxid de carbon, fermentarea: in vase inchise de pana la 540 de tone in aproximativ 18 zile (verificarea concentratiei in zaharuri, alcool, dioxid de carbon, culoare si grad de amareala), filtrarea: se indeparteaza resturile de drojdie si linistirea: depozitarea berii in tancuri de linistire pentru imbutelierea de mai apoi.

De-a lungul timpului, URBB a organizat multe campanii in care Tuborg a ocupat rolul principal: “Impreuna, mai aproape de oameni” (2003), “Umbrela Verde” (2007) si “Te vrem pe TV” (2010).

  • Aspect: lichid limpede, cu luciu caracteristic
  • Culoare: galben pai
  • Miros: caracteristic, cu aroma de hamei
  • Gust: caracteristic, amarui, placut
  • Spuma: alba, consistenta, persistenta

Bere 5,1% alcool
Anul intrarii pe piata romaneasca: 1997
Produs de United Romanian Breweries Bereprod (URBB)
Website oficial (EN) – http://www.tuborg.com/
Informatii in limba Romana: http://tuborg.pressroom.ro/tuborg.html 

sursa imagine: deviantart.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.