Spread the love

United Romanian Breweries Bereprod sau, mai pe scurt, URBB este producatorul acestei marci de bere in Romania. O companie care si-a completat portofoliul cu marci precum Tuborg, Tuborg Strong, Tuborg Christmas Brew, Holsten, Carlsberg, Guinness, Kilkenny si bauturile racoritoare Granini si Orangina. Lansarea acestei beri in Romania a avut loc la sfarsitul anului 1999. De atunci, productia de bere Skol a crescut in mod repetat pana a atins cota de 12% din segmentul mainstream lower si putin peste 4% din totalul berii consumate in Romania.

Din 2008, apare in fata consumatorului de bere sub un nou ambalaj si cu un slogan foarte usor de retinut: “Skol – berea care se bea usor” prin care producatorul incearca sa transmita ca Skol este o bere proaspata, usor de consumat (un continut alcoolic de doar 4.6%). La momentul respectiv, s-a dus o campanie intensa de promovare pe sticla, prin intermediul a doua spoturi realizate de agentia Tempo Advertising: The Tie si The Strongest Man.

Mesajul a fost transmis si prin intermediul radioului sau al reclamelor outdoor imprimate cu bere Skol in cele mai cunoscute ipostaze: petreceri, picnic cu familia, acasa dupa o zi grea de munca si alte situatii care cer cu prisosinta un gat de bere Skol.

Noul ambalaj de bere Skol se remarca prin doua elemente originale: emboss-ul de pe sticla, care a fost preluat din segmentul premium si grip-ul pronuntat al sticlei ce iti ofera o mai buna manuire atunci cand intri in contact cu ea. Culoarea sticlei este verde, care se imbina perfect cu rosul si gri-ul de pe eticheta.

Bere 4,6% alcool
Anul intrarii pe piata romaneasca: 1999
Produs de United Romanian Breweries Bereprod (URBB)
Informatii despre Skol: http://tuborg.pressroom.ro/skol.html 

sursa imagine: http://blog.iqads.ro/

4 Comments

  1. Desi apreciez berea skol la sticla, in anul 2011 o gaseam doar on Metro si Kaufland, anul acesta nu mai este nicaieri in Bucuresti.

    • Ciudat. Eu cel putin, in Iasi, am vazut o serie de panouri publicitare care promoveaza berea Skol. Nu stiu care e situatia in Bucuresti dar nu cred ca nu mai gasiti pe nicaieri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.