Bere Carlsberg

Spread the love

Carlsberg este o marca de bere fondata in anul 1847 in Copenhaga (Danemarca) de J. C. Jacobsen. Carl, continuatorul sau, a inchiriat o parte din vechea berarie numind-o New Carlsberg. Graficianul care s-a ocupat de eticheta sticlei de bere Carlsberg este Thorvald Bindesbol, logo-ul implinind in anul 2008 100 de ani, ocazie cu care a fost si premiat de catre Centrul Danez de Design. In 1970, pentru a rezista competitiei, cele mai renumite marci de bere din Danemarca (Carlsberg si Tuborg) au fuzionat dand nastere concernului United Breweries Ltd. In 1987 numele a devenit Carlsberg A/S. Carlsberg se remarca prin gustul deosebit (“Probably the best taste”), are ca principala tinta publicul pretentios si produce in Danemarca peste zece sortimente de bere: blonda, bruna, bere Carlsberg puternic alcoolizata, bere mai slaba, etc.

Printre actiunile de sponsorizare se numara si Campionatul Mondial de Fotbal din Italia 1990, Campionatul European de Fotbal (Suedia 2002), Campionatul Mondial de Badminton (Birmingham 1993), Campionatul Mondial de Atletism (Tokyo 1991, Stuttgart 1993), EURO 2004 din Portugalia si Campionatul Mondial de Ski din Bormio 2005. Fabrica de bere Carlsberg din Copenhaga joaca si rol de muzeu, peste 120.000 de vizitatori fiind prezenti in fiecare an pentru a urmari istoria de 150 ani (+) a acestei beri. Tot acolo poti vedea grup statuar sculptat de Carl J. Bonnesen in 1897, o herghelie de 20 de cai din districtul Jutland, care au fost mutati in 1992 intr-un grajd modernizat si care au devenit foarte repede subiect principal de atractie.

In 2011, Carlsberg s-a relansat pe piata din Romania cu un nou slogan “That calls for a Carlsberg” dupa zece ani de existenta, marcati de evenimente unice si cinstite cu bautura care se apropie de perfectiune!

Bere 5% alcool
Anul intrarii pe piata romaneasca: 1998
Produs de United Romanian Breweries Bereprod (URBB)
Website oficial: http://www.carlsberg.ro/

sursa thumb: http://halida.com.vn/ imagine: http://www.carlsberggroup.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.