Bere de import: Kilkenny

Spread the love

Marca de bere irlandeza, produsa pe teritoriul Romaniei de URBB, cu o concentratie alcoolica de 4.3% si cu un patrimoniu ce dateaza din secolul al XlV-lea. Nascuta pe una din aleile orasului Kilkenny (Irlanda), Smithwick’ss (1710) si rebranduita doua secole mai tarziu, aceasta bere este un produs de sine statator si cu o identitate proprie. Similara cu alte beri din Regatul Unit, Kilkenny se remarca prin hameiul folosit si la fabricarea celeilalte marci cunoscute, Guinness.

Principala unitate de productie este situata pe strada Parlamentului, intre Watergate si raul Nore, si apartine de o companie multinationala numita Diageo, recunoscuta, insa, printre bautorii de bere Kilkenny ca Smithwich’s Brewery. Tot aici, se produce si celebra marca de bere Budweiser destinata consumatorilor europeni. Cei care doresc sa faca turul fabricii, sunt rasplatiti la final cu o halba la Clubul Berarilor, conform unei traditii pastrate de secole.
Ingredientele folosite la prepararea marcii de bere Kilkenny sunt: apa, malt de orz, orz transformat in malt prajit, hamei si drojdie de bere.

O bere exceptionala din categoria marcilor premium, produsa de fabricile Guinness. Gustul este usor amar, are o consistenta remarcabila, de aceea este cunoscuta si sub numele de “frate mai mic” al lui Guinness. Aroma bine definita, catifelata datorita folosirii dioxidului de azot si a maltului 100% produs in tara de provenienta, Irlanda.

Kilkenny este disponibila la robinet in multe baruri si pub-uri din Australia, sau in doze de 440 ml in magazinele de profil. Canada si Australia sunt cei mai mari exportatori de bere Kilkenny din afara Irlandei.

Bere 4,3% alcool
Anul intrarii pe piata 1710 (sub numele de Smithwick’ss)
Produs de United Romanian Breweries Bereprod (URBB)
Website oficial (EN) – http://www.diageo.com/en-row/ourbrands/categories/Pages/Beers.aspx#kilkenny

sursa imagini: http://beerbeer.org/ & flickr.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.