Recorduri de la Oktoberfest

Spread the love

Festivalul Oktoberfest de la Munich se indreapta catre un record incredibil de delicios dupa ce in prima parte a evenimentului s-au baut nici mai mult nici mai putin de 3,6 milioane de litri de bere. Din nefericire a crescut si numarul celor care au lesinat dar si cel al copiilor pierduti la fata locului.

Fata de anul trecut, la Oktoberfest din Munich (Germania) au venit mai mult vizitatori care pot bea mai multa bere. Numarul celor numiti “bierleichen” (cadavrele pline de bere) a crescut cu 20% la 445 de persoane, multi dintre ei fiind cu varste sub 30 de ani. Exista insa si statistici imbucuratoare, anul acesta au venit 3,6 milioane de vizitatori fata de 3,5 anul trecut si o data cu aceasta a venit si cresterea numarului de pahare de tip Mass care au fost baute, tot undeva pe la 3,6 milioane, fata de 3,4 – anul trecut.

In ritmul asta, organizatorii cred ca se poate ajunge pana la 7,5 milioane de litri de bere consumati, ceea ce parea putin probabil, mai ales ca spatiul in care se desfasoara Oktoberfest este mai mic decat anul trecut.

Mai multi copii pierduti fata de anul trecut

Anul acesta au facut parte din meniu 26 de vitei si peste 60 de boi (sau vaci) iar portiile de carne de pui la gratar au crescut cu 5%. In acelasi timp, numarul copiilor care au ajuns la organizatori pentru ca s-au pierdut a ajuns la 96 (fata de 53) si peste 2600 de obiecte pierdute au fost colectate de catre staff-ul Oktoberfest. Nu cred ca erau toti romani dar fortele de paza au confiscat 63,000 de pahare pe care participantii voiau sa le duca acasa ca suvenir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.