Spread the love

Ca si Timisoreana sau Ursus, Ciucas face parte din marcile de bere produse de Ursus Breweris, parte a gigantului SABMiller. Reteta nu este una extraordinar de veche, ea datand din 1892, numele de bere Ciucas venind de la masivul cu acelasi nume din care provine ingredientul vital al acestei bauturi – apa pura de munte. La o suta de ani si un pic de la infiintare (1993), Ciucas a luat parte la primul festival al berii organizat in tara noastra de Fabrica de bere Aurora din Brasov, pentru ca din 2005 sa fie distribuita la nivel national ca parte integranta a Ursus Breweris.

reclama ciucas
sursa: chestionabil.ro

Berea poate fi consumata sub cinci forme: bere Ciucas la doza de 0.5l, la sticla de 0.5l si bere Ciucas la PET 2l pentru iesirile cu prietenii, atunci cand celelalte variante pica din start. Procesul de fabricare: cerealele sunt inmuiate in apa, uscate intr-un cuptor si transformate in malt, se adauga hameiul rumenit la soare (pentru doza de amarui) cu rol de pastrare a gustului si conservare, drojdia se creste bine, urmeaza procesul de fermentare, dupa care urmeaza o pauza de limpezire pentru o bere tare buna ce respecta legea naturii.

In 2010, Ciucas a fost partener principal al Oktoberfest Brasov, eveniment ce va continua si in acest an in perioada 9-12 septembrie. Desi promovarea brandului in mod accentuat a inceput abia in anul 2009, Ciucas a initiat cateva promotii interesante: “Castiga un an de relaxare” (15 iulie-15 septembrie 2009) -10 mari castigatori, 3.500 gratare si 35.000 PET-uri si “Pescuieste noile sticle” – cu doi pescari de succes: Cornel si Mitica impreuna cu prietenii.

Bere Blonda, 4,5% alcool
In comert: sticla 0,5L, doza 0,5L, PET 2L
Anul intrarii pe piata romaneasca: 1892
Website: http://www.bereciucas.ro/

sursa thumb: lanutis.ro

2 Comments

  1. SUNTE-TI NISTE MAGARI IN LEGATURA CU CONCURSUL BERI CIUCAS, AM INSCRIS FOARTE MULTE CODURI SI ALTELE NU IMI VALIDA CODUL, SPECIFIC HOTILOR DIN ROMANIA, RUSINE SA VA FIE!!! VA BATETI JOC DE OAMENI!!!

  2. Este foarte adevărat tot ce spune acest om voi astia de la Ciucas sunteți niște mizerii de oamenii care păcăliți cu tot felul de prosti false

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.