Spread the love

Fabrica de bere Amstel este originara din Olanda, fiind fondata in anul 1870 in orasul Amsterdam. Denumirea a capatat-o de la raul Amstel care traverseaza orasul, folosit si ca principal mod de refrigerare. In anul 1954, Amstel a construit o fabrica de bere in Suriname, apoi a inceput sa exporte bere la doza. La patru ani distanta, o subsidiara a grupului a inceput sa produca bere Amstel si in Iordania, expansiunea continuand cu Antile si Curacao. In 1963, s-au mai deschis doua fabrici de bere in Puerto Rico si Grecia.

Din 1968 face parte din portofoliul celor de la Heineken International, fabrica de bere din Amsterdam fiind inchisa si mutata la Zoeterwoude. De atunci, Heineken produce multe sortimente sub marca de bere Amstel in cele peste 75 de tari unde poate fi bauta. In Franta, de exemplu, Amstel poate fi gasita cu un continut minim de alcool, aproximativ 1%. In 2006, vanzarile Amstel Light au scazut cu 11%, in timp ce Heineken Premium Light si Corona Light si-au consolidat pozitia pe segmentul berilor light. O miscare gresita din partea managerului Richard Bryne, care a trebuit sa se recunoasca invins datorita tacticii de fidelizare a consumatorilor de bere Amstel Light, in loc sa atraga si partea feminina cu sloganuri ceva mai inspirate decat Beer Drinker’s Light Beer.

Amstel se numara printre cele mai cunoscute si apreciate beri, calitatea deosebita si gustul racoritor oferind consumatorilor sai o experienta desavarsita. Legatura acestei beri cu sportul rege este una binecunoscuta, dupa ce a sponsorizat foarte multi ani la rand principala competitie europeana, UEFA Champions League.

Bere 5% alcool
Anul intrarii pe piata 1870, bere de origine olandeza.
Importat de Heineken Romania
Website oficial (EN) – http://amstel.com
Informatii in limba Romana: http://heinekenromania.ro/ro/portofoliu_lumea_berilor sau Facebook

sursa imagine: http://www.virtualtourist.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.