Spread the love

Budweiser are in spate o istorie de peste un secol, fiind una dintre cele mai consumate marci de bere din Statele Unite ale Americii. Aceasta se prepara din orez (in proportie de 30%), hamei si malt din orz in toate unitatile de productie din toata lumea. Rezervoarele de maturare Anheuser-Busch sunt orizontale, cu jetoane de lemn de fag care, insa, nu afecteaza deloc aroma finala, deoarece sunt fierte in bicarbonat de sodiu timp de sapte ore.

Adolphus Busch a parasit Germania pentru America in anul 1857. S-a stabilit in St. Louis, Missouri, unde a construit casa de aprovizionare a berii si s-a casatorit cu fata unei maestru berar de pe acolo, viitorul sau partener in formarea companiei Anheuser-Busch. In perioada prohibitiei, a luat o mica pauza, in 1933 revenind sub un alt nume: fabrica de bere Budweiser. Pe perioada desfasurarii celui de-al doilea razboi mondial, compania a ajutat cu resursele sale transportul feroviar.

De-a lungul anilor, Budweiser a fost distribuita in diferite forme si cantitati: pana la inceputul anilor ’50, a fost ambalata in butoaie, duzine de sticle si sticla unica de 250 ml; din 1955, August Busch a facut o miscare strategica inspirata – a extins reteaua de distributie pe plan national si a introdus imbutelierea automatizata, lucru care a dus la o explozie in vanzari.

Designul sticlei de bere Budweiser a ramas relativ neschimbat de la introducerea sa in anul 1876. Eticheta de sus este de culoare rosie, inscriptionata “Budweiser”; partea superioara este tot rosie, cu un banner alb care a fost schimbat de trei ori pana acum.

Bere 5% alcool
Anul intrarii pe piata 1876
Importat de Bergenbier Romania (InBev)
Website oficial (EN) – http://www.budweiser.com/

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.