Bere Albacher

Spread the love

marci de bere albacherIngredientele acestei marci de bere nu sunt diferite de cele ale altor beri (malt, apa, hamei si drojdie) decat prin calitatea si cantitatea folosita pentru prepararea sa. Maltul este obtinut din orzoaica de primavara sau de toamna, supusa unui proces de maltificare. Apa trebuie sa aiba calitatile apei de izvor, in timp ce hameiul, ingredientul ce da aroma berii, se va turna in momentul fierberii mustului de bere Albacher. Sunt doua categorii de hamei: amar (sau biter) si aroma, care se imparte la randul sau in mai multe categorii. Drojdia este una de import – banca de drojdie de bere din Germania.

Cel responsabil de productia de bere Albacher se numeste Arpad Simonffy, un berar din Alba Iulia care si-a facut ucenicia prin Europa (Ungaria, Germania si Austria), apoi la fabrica de bere din Miercurea Ciuc, unde, spune el, a facut 80% din reteta prepararii berii Ciuc.

Albacher este o bere romaneasca si este produsa de Romaqua-Borsec si poate fi gasita pe raftul magazinelor in diverse forme: PET 2.5 L, cutii (doze) de 0.5 L, dar si in PET-uri mai mici, de 0.5 L. Constructia unitatii din Alba Iulia a inceput in anul 2007, cu un fond de investitii de peste 40 de milioane de euro si o suprafata de 25 hectare. Fabrica din Sebes are 230 de angajati aflati la butoanele masinariilor (procesul fiind complet automatizat), iar capacitatea de imbuteliere poate atinge cifra de un milion de hectolitri de bere Albacher anual. In 2008, topul consumatorilor de bere din segmentul mainstream era condus de Timisoreana, Bergenbier, Golden Brau, Albacher ocupand un onorabil loc patru.

Tip bere: Pilsner
In comert: doza 0,5L, PET 2,5L
Intrata pe piata romaneasca in 2008.

sursa imagine: edestept.ro

4 Comments

  1. De cand a venit vara, caut bere Albacher cu lamaie (cea mai buna dupa gustul meu, dintre toate berile cu lamaie pe care le-am baut), dar n-am mai gasit-o nicaieri in supermarket-urile din Ploiesti. Nici chiar la unele mari magazine din Bucuresti. De ce? N-o mai fabricati sau nu mai ajunge pe pietele din sudul tarii?
    Ar fi pacat sa nu ma mai racoresc in vara asta cu berea dvs. Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.