6 dintre cele mai cunoscute fabrici de bere germane

Spread the love

Stim cu totii ca in Germania, berea are un cult al sau iar daca vizitezi aceasta tara ar fi pacat sa nu afli mai multe despre istoria de cateva secole a fabricilor de bere si a berarilor germani. In caz ca nu stiati, datorita “Legii Puritatii” din 1516, in Germania berea se face doar din 4 ingrediente: “apa, hamei, malt si drojdie” – dar asta nu inseamna ca berea nemteasca are acelasi gust. In Germania poti sa incerci peste 5000 de tipuri de bere facute in peste 1200 de fabrici de bere. Fie ca au instalatii de ultima generatie sau au o istorie incredibila, fabricile de bere din Germania se mandresc cu o productie de bere impresionanta. Iata 6 dintre cele mai cunoscute fabrici de bere nemtesti.

1) Erdinger Brewery, Munich

fabrica de bere erdingerCea mai mare fabrica de bere bazata pe grau din lume este situata in Munchen si combina traditia cu tehnologia moderna. Cele mai pure ingrediente si o reteta veche isi croiesc drumul printr-o fabrica de bere dotata cu cele mai noi instalatii si aparate din domeniu, berea ajungand la maturitate cu ajutorul unui depozit complet computerizat. In fiecare zi, pe portile fabricii de bere Erdinger ies putin peste 1 milion de sticle de bere iar in locul special amenajat din incinta Erdinger poti savura o Hefeweiezen rece (bere pe baza de grau in care gustul amar este destul de slab.

2) Manastirea (Fabrica de bere) Andechs

Manastirea Andechs, situata pe Muntele Sfant, deasupra Lacului Ammersee din Bavaria a fost una dintre fabricile de bere care au pus bazele acestei industrii in Germania, existand inca din Evul Mediu. Un tur al Manastirii iti va arata toata istoria cu privire la procedeul de fabricare a berii dar si facilitatile performante de care dispun. Sa nu uitam de faptul ca Fabrica de Bere are o Biserica, o berarie, restaurant, carmangerie, distilerie si o ferma organica.

3) Fabrica de bere Weihenstephan

Aceasta Fabrica de bere se afla in Freising, in apropierea orasului Munchen si se mandreste ca fiind cea mai veche fabrica de bere operationala din lume, calugarii ordinului benedectin facand bere in aceasta locatie inca din 1040. Aceasta fabrica de bere se poate mandri si cu berea Weizenbier (pe baza de grau, cu un gust usor de “pamant”). Daca sunteti in zona, faceti o calatorie inapoi in timp si aflati mai multe despre procedeul de facere a berii care este vechi de aproximativ 1000 de ani.

4) Fabrica de bere Becks din Bremen

Berea Beck’s nu are nevoie de prezentare, ea fiind cunoscuta in intreaga lume. Insa nu multi stiu ca ea sa face in Bremen, Nordul Germaniei. Putin amara berea Beck’s si varianta sa locala – Haake Beck’s au fost facute inca din 1879. Cei care au ocazia sa ajunga acolo pot vizita toate incaperile, depozitele de malt si cazanele imense unde drojdia intra in actiune dar cel mai important, pot invata cate ceva despre istoria berii prin intermediul muzeului Beck’s.

5) Fabrica de bere afumata din Bamberg

Probabil ca nu stiati, dar in orasul Bamberg din Bavaria, Germania, exista 10 fabrici de bere iar zona este cunoscuta pentru berea de culoarea chihlimbarului – Rauchbier (bere afumata). Una dintre cele mai captivante fabrici de bere din Bamber este “Spezial” care dateaza inca din 1536 unde puteti vedea procesul mai vechi de un secol unde se usuca (prajeste) maltul deasupra focului – secretul berii afumate.Doar aici te poti bucura de berea Rauchbier, ea fiind comercializata doar la cativa km in jurul fabricii.

6) Muzeul Fabrica de bere Rechenberg, Saxonia

Localizat in muntii plini de carbune, Rechenberg este una dintre cele mai vechi fabrici de bere din Estul Germaniei. Fabrica veche a fost pastrata in conditii excelente, incluzand chiar si o camera de fierbere a berii ce dateaza din 1780 care este echipata cu utilajele si aparatura originala (inca in stare de functionare) din acea vreme. Puteti savura aici o bere fina Pilsner in pivnita casei “Maltului vechi”.

sursa thumb: http://www.examiner.com

One comment

  1. Draga Catalin, am descoperit blogul tau cautand niste termeni tehnici despre bere, si vad ca vezi numai berea nemteasca. Poate nu cunosti berea ceheasca. Daca te intereseaza, contacteaza-ma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.