Review Bere – Perfektum Red Ale

Spread the love

A trecut cam mult timp de cand ne-am “citit” ultima oara, dar important este ca am revenit. Mai mult decat atat, simt ca s-au intamplat foarte multe lucruri legate de dezvoltarea pietei de bere artizanala in Romania, incat voi avea material luni bune de acum inainte. Prima si cea mai importanta veste (cel putin pentru mine) este deschiderea Berero Store magazinul online care cred ca va fi principala sursa de bere artizanala pentru mine.

Va trebui sa actualizez articolul cu magazine online de unde poti cumpara bere in Romania, dar pana atunci e cazul sa va prezint o bere artizanala pe care am primit-o de la Berero Store – Perfektum Red Ale. Despre Perfektum nu am gasit prea multe detalii, dar era de asteptat, mai ales daca vorbim despre o companie noua care produce bere artizanala in loturi mici. Cu toate acestea, ii gasiti pe Facebook, siteul (in constructie) si pe RateBeer.com

Perfektum Red ale este o bere Amber Ale. Acest tip de bere nu are o definitie exacta pentru ca are in componenta beri rosii cu un gust de variaza de la fad la malt greoi in balanta cu hamei. O bere amber ale are o nuanta mai pronuntata de malt inchis la culoare decat o bere American Pale cat si un gust mai putin pronuntat de hamei.

Este recomandat ca berea amber ale sa se bea intr-un enligsh pint sau shaker, dar cum am ramas putin in urma cu colectia de pahare, am folosit un pahar tulip.

perfektum red alePerfektum Red Ale
Berarie: S.C. Art Brew S.R.L, Bucuresti.
Tip bere: Amber ale
Alcool: 5,5%

Berea Perfektum Red Ale este o bere refermentata in sticla, nepasteurizata, nefiltrata, fara compromisuri.

Aspect: Ambalajul Perfektum Red Ale este minimalist cu o eticheta simpla de culoare rosie ce vine sa intareasca ideea de amber ale. Berea are un termen de garantie de 60 de zile de la data fabricarii si trebuie tinuta in frigider, in pozitie verticala pentru a nu deranja sedimentul de drojdie naturala.

Culoare: Pentru un amber ale, Perfektum Red Ale este mai inchisa la culoare decat te-ai astepta. Are un guler de spuma generos ce ramane dupa primele inghitituri. Spuma se simte si atunci cand inghiti, oferind berii o textura matasoasa.

Miros: Din momentul in care am deschis sticla, am simtit un miros usor dar sigur de malt inchis la culoare, nuante de ciocolata si slab coaja de portocala.

Gust: Nuantele de ciocolata dispar imediat din momentul care iei prima inghititura. Berea nu este acidulata, dar chiar si asa simt un gust putin intepator care lucreaza foarte bine cu senzatia de bere amara, oferindu-ti impresia de alcool puternic. Cu toate astea, Perfektum Red Ale are doar 5,5% alcool.

Se simte faptul ca aceasta bere este una cu adevarat artizanala iar drojdia naturala folosita o face sa fie destul de consistenta, cu mult peste alte beri romanesti gasite in comert.

Aftertaste: Gustul de dupa nu este foarte puternic, dar te indeamna sa desfaci inca o bere pentru ca minunatia pe care tocmai ai baut-o sa nu se simta singura.

Per ansamblu, Perfektum Red Ale este o bere gustoasa, putin racoritoare si cu o textura matasoasa. Drojdia naturala iti da impresia de mai mult alcool, iar aftertaste-ul este usor, gustul de hamei nefiind excesiv, tipic unei beri amber ale.

Review Perfektum Red Ale
  • Aspect
  • Culoare
  • Miros
  • Gust
  • Aftertaste
4.1

Summary

Perfektum Red Ale este o bere gustoasa, putin racoritoare si cu o textura matasoasa. Berea se gaseste la Berero Store.

Pe cei de la Berero Store ii gasiti si pe Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.