Review de bere: Iron Maiden Trooper

Spread the love

trooper-webBerarie: Robinsons
Tip Bere: Strong Bitter (ESB)
Alcool: 4,7%

Am zis sa mai fac si eu un review de bere, ca n-am mai activat de mult pe aici, asa ca va prezint astazi berea Iron Maiden Trooper facuta de Beraria Robinsons. Inainte de toate, trebuie sa va zic ca berea asta e facuta in colaborare cu cantaretul Bruce Dickinson (Iron Maiden), care a participat la aparitia acestei beri. Numele bauturii este inspirata de batalia de la Balaclava (1854) din razboiul Crimeii si de piesa celor de la Iron Maiden – The Trooper.

Sticla arata frumos, respectand imaginea folosita de cei de la Iron Maiden in promovarea melodiei – The Trooper. Culoarea inchisa si eticheta se potrivesc foarte bine cu mesajul transmis.

Culoarea este una aramie, caracteristica berilor ESB (dar si celor englezesti in general). Atunci cand o torni se observa un nivel scazut de acidulatie iar gulerul de spuma este mic si dispare destul de repede.

La miros recunosti aromele citrice si cele 3 tipuri de hamei care sunt folosite (Bobec, Goldings si Cascade).

La prima inghititura gustul este amar cu iz de citrice, poate putin prea amar pentru gustul meu, iar carbonatia este la fel de scazuta.

Aftertaste-ul berii Iron Maiden – The Trooper este la fel de amar si destul de stătut, probabil datorita si nivelului scazut de dioxid de carbon.

Iron Maiden – The Trooper cica ar fi o bere in editie limitata. Eu am gasit-o la targul de bere de Auchan de la inceputul lunii la un pret de 16 lei. Pentru mine este o bere putin prea amara, fiind adeptul unor ale putin mai aromate si mai racoritoare decat aceasta bere. Pentru fanii berii bitter, e o bere numai buna, mai ales ca ambalajul este destul de interesant ca sa fie pastrata la colectie.

Pe final, hai sa ascultam si melodia celor de la Iron Maiden – The Trooper

Iron Maiden Trooper - Premium Bitter
  • Aspect (Ambalaj)
  • Culoare
  • Miros
  • Gust
  • Aftertaste
3.8

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.