Review de bere: Chang (Bere Thailandeza)

Spread the love

changBerarie: Thai Beverages
Tip bere: Pale Lager
Alcool: 5%

Fiind la cumparaturi prin Lidl, am vazut aceasta bere thailandeza in rafturi si-am zis sa o incerc. Mi se pare ca se gaseste si-n Auchan, iar in Lidl am cumparat-o la 3 lei doza de 0,33l. Nu ma asteptam la mult din partea ei, dar am fost placut impresionat.

Din punctul de vedere al aspectului, la noi, berea se gaseste in doze de aluminiu de 0,33l. Este posibil ca-n Auchan sa fie gasita si varianta la sticla de 0,5l.

Culoarea este un galben spalacit, auriu daca doriti, thailandezii punand accent in promovare pe faptul ca folosesc apa naturala din izvoare subterane. Nu stiu cat de mult influenteaza asta culoarea berii, dar natura spalacita a acesteia este caracteristica unui pale lager. Gulerul de spuma este foarte subtire si dispare repede.

Mirosul este aproape inexistent, cu toate acestea distingandu-se nuante citrice (foarte slabe) si dulci, probabil de la malt si orez.

Gustul mi-a placut. Berea e putin dulce de la cantitatile mari de malt (si mici de hamei) plus orezul adaugat in compozitie. La prima impresie este foarte acidulata dar bulele dispar destul de repede ceea ce ma duce cu gandul la dioxid de carbon adaugat ulterior. Mi-a placut si ca aluneca usor, nu e deloc aspra si are o senzatie finala foarte blanda.

Aftertaste-ul este putin dulceag dar aproape inexistent, un plus pentru a cumpara aceasta bere daca nu sunteti fanii berilor mai amare sau aromate.

Per ansamblu este o bere acceptabila care nu impresioneaza prin culoarea sa, dar este destul de racoritoare cu nuante dulci si un aftertaste fresh pentru fanii acestui tip de bere. Nu o voi mai cumpara insa la pretul de 3 lei, mi se pare putin cam mult pentru un lager fie el si din import. Exista alternative locale sau din zona europeana mai ieftine si cu aceleasi calitati.

Review de bere: Chang (Bere Thailandeza)
  • Aspect (Ambalaj)
  • Culoare
  • Miros
  • Gust
  • Aftertaste
2.6

Summary

Chang este o bere acceptabila care nu impresioneaza prin culoarea sa, dar este destul de racoritoare cu nuante dulci si un aftertaste fresh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.