Review de bere: Hipster Ale

Spread the love

review-bere-hipster-aleBerarie: Two Roads Brewing Co, CT (SUA)
Tip bere: American Pale Ale
Alcool: 5,5%

In urma cu ceva vreme am castigat un concurs organizat de Beer O’Clock si in urma cu o saptamana am primit premiul constand in 7 beri (pe care le voi prezenta in perioada urmatoare) cat si un pahar tulip pentru review. Am zis sa incep cu cea mai “controversata” dintre ele, daca vreti sa-i zicem asa – Hipster Ale, ce este un American Pale Ale de 5,5% ABV, facuta de Two Roads Brewing Co, CT (SUA).

Nu lasati numele sa va induca in eroare, berea asta nu are hipstereala asa cum v-ati gandi ci reprezinta un omagiu pentru micii producatori de bere. Pot spune ca nu am avut asteptari mari, dar am fost surprins intr-un mod placut.

Aspect: Bere a venit intr-o doza de 0,33, hipsterish, cu un design de tip mosaic, nimic de remarcat.

Culoare: Din cauza ca este imbuteliata in cutii de aluminiu, nu prea ai cum sa-ti faci o parere despre culoare decat dupa ce o torni in pahar. Hipster Ale  e de culoare aurie cu un guler curat de spuma,  generos care rezista o perioada buna de timp. De cand o torni in pahar poti observa un lichid clar fara impuritati, aproape cristalin.

Miros: Dupa ce s-a asezat bine in pahar, am bagat nasul la inaintare. Se simte un iz puternic de hamei cu foarte putina dulceata.

Gust: Hai si cu prima inghititura! La prima impresie este o bere fina, destul de putin acidulata care curge usor pe gat. Nu te pisca pe limba si are un pic de efect linistitor, foarte putin fructata spre tropical. Aroma este placuta in timp ce o bei si nu da impresia ca ar avea un aftertaste puternic.

Aftertaste: Realitatea te loveste si aftertaste-ul puternic, amar se simte in gat, dar foarte putin pe cerul gurii. Nu dispare nici dupa 10 minute, asta ca sa nu uiti ce bere buna ai baut.

Ma consider un fan al berilor de tip ale, mai ales datorita experimentelor pe care creatorii lor le fac cu diverse tipuri de hamei. Dupa ce o mirosi iti dai seama ca ai o bere puternica in mana, dar nu la capitolul alcool ci cu o aroma pe care o sa ti-o amintesti o perioada buna de timp.

Review de bere: Hipster Ale (SUA)
  • Aspect (Ambalaj)
  • Culoare
  • Miros
  • Gust
  • Aftertaste
3.4

Summary

Hipster Ale nu are nicio legatura cu hipstereala din mintea noastra ci reprezinta un omagiu adus producatorilor locali de bere. Guler de spuma generos, lichid limpede si un aftertaste puternic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.