Berea Sara (2015) – Viitorul suna bine!

Spread the love

bere-sara-nefiltrataRomanii nu sunt cunoscuti ca iubitori de bere facuta de microintreprinderi.  Cu toate acestea am observat o crestere a consumului de bere nefiltrata ceea ce nu poate decat sa ma bucure pentru ca asta deschide apetitul consumatorului pentru alte tipuri de bere.  Cu parere de rau vad si o crestere in randul celor care beau bere cu lamaie sau alte sortimente ce contin arome sintetice, dar las asta pentru alt articol. Chiar daca numarul celor care apreciaza berea facuta de micii intreprinzatori este destul de scazut, asta nu-i opreste pe cei pasionati de bere si cu posibilitati financiare mai bune sa experimenteze si sa creeze sortimente de bere noi pentru consumatorii din Romania. In acest trend intra si Berea Sara facuta la o pensiune cu acelasi nume din judetul Caras Severin.

Cu ajutorul celor de la Pensiunea Sara am avut posibilitatea de a degusta aceasta bere si va prezint mai jos parerea mea.

Aspect: Berea Sara vine in sticle de 0,5 l de culoare inchisa cu o eticheta simpla, dar frumoasa. Culoarea sticlei mai inchisa ii ofera o protectie mai buna impotriva razelor soarelui.

Culoare: Avand in vedere ca este o bere blonda nefiltrata, culoarea sa este un galben inchis, mai tulbure decat in cazul altor beri, probabil datorita substantelor nutritive care se gasesc intr-un numar mai mare in acest tip de bere. Berea Sara se toarna usor in pahar si ofera un guler de spuma generos cu o durata medie.

Miros: Sara are un miros placut, putin dulceag de la maltul Weyermann cu note slab intepatoare, dar nimic exagerat. Se simte putin un iz de citrice.

bere-sara-ambalajGust: Berea are o concentratie de alcool de 5,2% deci nu are un gust alcoolizat, citricile sunt prezente, iar ceea ce m-a surprins este absenta gustului dulce. Nu vorbim despre o bere amara. Cei de la Pensiunea Sara mi-au comunicat ca folosesc trei tipuri de hamei: wilamette /amarillo /east kent goldings, ceea ce ii ofera un gust placut dar nu pronuntat.

Aftertaste: Cred c-ar fi putin mai mult de munca la acest capitol. Desigur, poate si gustul meu e putin mai indreptat catre beri mai aromate si de aceea am impresia ca e ceva “off”.

Berea Sara are parte de un inceput bun, promitator, dar mai sunt cateva lucruri de ajustat in cadrul retetei. Daca doriti, puteti comanda berea sara de pe siteul oficial in mai multe sortimente: bere de casa nefiltrata, bere bruna de casa si bere fara alcool.

  • Aspect (Ambalaj)
  • Culoare
  • Miros
  • Gust
  • Aftertaste
3.7

9 Comments

  1. Aceste este un site care, candva, arata ca o schita? 🙂
    Am schimbat multe locuri si calculatoare, am pierdut un site cu multe recenzii la bere. Nu imi place im mod deosebit berea, dar imi placea stilul recenziilor.
    Am citit pe acers site cateva, seamana cu ce citeam acum cativa ani.
    Asa e, acest site a fost “desenat” candva de un copil? 🙂
    Daca da, ma bucur ca a evoluat in acest mod.

  2. I have been around the world, and tries all sorts, but I can honestly say that this is the worst beer I have ever tried. But really, worst. Worse then American Coors, or even brasilian Kaiser. I was drinking better stuff in Nigeria.

    • Salutare, se pare ca acest tip de comentarii continua sa apara. Probabil au probleme la fabricare sau depozitare. Daca ai cumparat-o din Auchan aceste probleme (bere acra) se pare ca se repeta, nu este primul caz cand o bere artizanala din Auchan primeste asemenea comentarii.

  3. Dumiriți-mă și pe mine cum se poate bea berea “expandată” Sara (cea neagră). Am desfăcut o sticlă și în secunda 2 jumătate a fost pe jos sub formă de spumă, în timp ce cealaltă jumătate continua să curgă cu o presiune ceva mai scăzută. A doua sticlă desfăcută, aceeași problemă. Am răsturnat-o într-o cratiță de 4 litri, însă și din aia dădea pe afară. Adică până acum n-am folosit cazanul regimentului pe post de pahar … Mizerie la 9 lei. Garantat a fost ultima dată.

    • Daca ai aflat cum se bea berea asta sa-mi spui si mie,am aceeasi problema cu aceasta bere. Face spuma de nu apuci sa bei din ea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.