Nu esti productiv? Bea o bere la birou

Spread the love

Daca as avea business-ul meu, angajatii mei, as vrea sa incerc cate-o tactica din asta mai neconformista de sporire a productivitatii. Conform unui articol de pe inc.com, daca nu esti productiv la birou, ar trebui sa bei o bere doua. Nu o zic eu, nici ei ci de cativa cercetatori de la Universitatea din Illinois care au vrut sa vada daca o “intoxicatie alcoolica moderata” poate fi benefica in solutionarea problemelor creative. Rezultatele lor au fost publicate in lucrarea “Consciousness and Cognition“.

Pentru a testa ceea ce am zis mai sus, au luat un grup de 40 de barbati si i-au impartit in doua grupuri egale. Primul dintre acestea nu a consumat deloc alcool pe durata studiului iar barbatii din cel de-al doilea grup au baut o anumita cantitate de vodca (echivalenta cu 2 pahare de bere). Dupa aceasta au fost pusi sa faca un test numit “Remote Associates Test” – un test in care trebuiau sa gaseasca legatura dintre 3 cuvinte.

S-a aratat ca grupul care consumase alcool a rezolvat 58% dintre cele 15 probe iar ceilalti doar 42%. In acelasi timp, cei care au consumat alcool au rezolvat mai repede problemele – 11,54secunde vs 15,24secunde. Mai mult s-a observat ca persoanele din grupul celor care au consumat alcool au fost mai “bucurosi” de rezolvarea problemelor.

Normal ca accentul trebuie pus pe moderatie. Nu ai putea sa pui in practica testul asta daca dai 5-6 beri pe gat. In acelasi timp, vorbim despre munca la birou, acele task-uri care au legatura cu procesul creativ. Daca speli ferestre la etajul 10, esti sofer sau conduci un camion, nu baga acest articol in seama.

Pe de alta parte, daca ai probleme cu procesul creativ, iti recomand sa bei o bere si sa regandesti problema :).

sursa imagine: http://gorn.ch/archive/tag/beer/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.