Legatura dintre inteligenta si consumul de bere

Spread the love

In ultimii ani s-au tot facut studii pentru a se cunoaste legatura dintre nivelul de inteligenta si tipurile de personalitate care o persoana ar putea sa le adopte. Pun pariu ca nu stiati despre legatura dintre inteligenta si consumul de alcool, in cazul nostru de bere.

bere si inteligenta
“Image courtesy of [Nicholas Tarling] / FreeDigitalPhotos.net”.

Am gasit un infografic bazat pe mai multe studii din Marea Britanie si Statele Unite ale Americii in care se spune ca nivelul de inteligenta de la 16 ani este un indicator real pentru cat de mult si cat de des vei consuma alcool atunci cand esti adult. Infograficul se numeste Drunken Geniuses si este realizat de bestmastersdegrees.com. Acesta sugereaza ca exista o legatura directa intre IQ-ul unei persoane si consumul de alcool ca adult – cu cat ai un IQ mai mare la 16 ani, cu atat vei bea mai mult alcool ca adult. De asemenea, te vei imbata mai greu.

In unele studii, cercetatorii au facut comparatii intre persoanele foarte inteligente si cele mai putin inteligente (dull people in infografic), ajungand la concluzia ca persoanele  cu IQ-uri mai ridicate se vor imbata de 4 ori mai mult decat persoanele plictisitoare.

Dupa cum vedeti, exista o legatura clara intre nivelul de inteligenta al unei persoane si consumul de bere. Plecand de la acest infografic si gandindu-ma la cata bere beau, realizez ca eram un tip destul de inteligent la 16 ani.

legatura-inteligenta-consum-alcool

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.