Curtea Berarilor Timisoreana din Iasi

Spread the love

Trebuie sa incep acest mic review mentionand ca persoanele care se ocupa de promovarea berii Timisoreana, in special pe online, sunt niste persoane care ne-au fost alaturi in dezvoltarea comunitatii online din Iasi si ii respect pentru asta. Articolul acesta se refera strict la locatia Curtea Berarilor Timisoreana din Iasi si nu la altceva.

Incepand o serie de mini review-uri despre locatiile unde poti bea o bere buna in Iasi, am zis sa incep cu Curtea Berarilor, o locatie pe care am vizitat-o cu placere, de mai multe ori. Joia trecuta, am fost acolo impreuna cu doi prieteni si dupa cateva ore am fost dezamagiti. Curtea Berarilor Timisoreana din Iasi nu mai este ce-a fost si poate ca cineva ar trebui sa schimbe cateva lucruri.

Berea

Dupa ce-am primit meniul extrem de indoit si foarte uzat, am aruncat o privire pe berea din oferta. Era si normal ca preturile sa fie in asa fel incat lumea sa cumpere in special bere Timisoreana. N-am avut nicio problema cu asta pentru ca nu deranjeaza sa scot mai multi bani din buzunar pentru o bere buna. Am fost dezamagit sa vad ca in afara de berea Timisoreana, preturile de la bere erau la fel de mari ca-n London Pub, un alt local pe care nu-l mai suport. Ceea ce-a fost si mai aiurea era ca oferta de bere era foarte saraca, iar pentru un local care se intituleaza “curtea berarilor” mi se pare o directie gresita. Toate erau beri romanesti, cu o singura exceptie. Deci daca vreti ceva special, puteti incerca in alta parte.

Am comandat 3 halbe de Timisoreana, prima a fost chiar buna. A doua halba de bere deja avea o spuma de 3 degete iar ultima deja era pe jumatate spuma si avea un gust ciudat, ca si cum halba n-ar fi fost spalata cum trebuie. Am lasat-o deoparte si-am comandat un Groslch la sticla ca sa uit repede de lichidul din ultima halba. Mi-a placut totusi ca mi s-a adus un pahar potrivit pentru bere, de catre alt ospatar.

Atmosfera

Am fost intr-o joi seara, cam pe la ora 19. Un prieten a venit cu laptop-ul si a gasit o priza la masa deci asta e un plus pentru ei. Destul de intuneric si muzica data prea tare pentru cate persoane erau la acea ora. Am stat 2 ore ascultand acelasi CD (probabil pentru ca melodiile se repetau) cu muzica romaneasca din anii 90 si am reusit cu greu sa-mi scot din minte replici faimoase ca “Jimmy jimmy iubesti fetitele-n bikini” si alte slagare pop din acea perioada. Pe peretele opus era pusa un tv cu plasma destul de mic, fara sonor desigur si dat pe sport.ro, pe wrestling. Pe peretele de langa masa noastra, era inca o plasma dar nu functiona.

Chelnerul venea sa aduca berea, daca te intorceai si te uitai dupa el. A venit totusi sa schimbe aceeasi scrumiera de 2 ori. Ma gandesc c-ar trebui sa investeasca intr-un agent de paza sau ceva asemanator pentru a evita ceva neplacut, cam cum s-a intamplat in acea seara. Un grup de tineri era la o masa si discutau, probabil erau deja ametiti cand, deodata, chelnerul ii ia telefonul unuia din mana si se duce cu el la bar. Nu stiam de ce nu vine nimeni sa stranga de pe masa noastra si m-am dus la bar.

“Pana nu platiti, telefonul ramane la mine”

Bine, asta nu aduce locatiei o bila neagra dar poate ca ar trebui sa investeasca in ceea ce-am zis mai sus pentru a evita astfel de situatii pe viitor. Baia era in regula, chiar daca o bateria unei chiuvete era smulsa, sapunul folosit era “de la depozit” si nu exista hartie cu carte sa te stergi pe maini dupa ce te spalai. Sa inteleg ca iesenii care merg in Curtea Berarilor nu se spala pe maini dupa ce merg la baie?

Concluzie

[starreviewmulti id=4 tpl=20]Din punctul meu de vedere, Curtea Berarilor Timisoreana din Iasi nu mai e ce-a fost in urma cu un an, doi. Berea Timisoreana este buna insa atmosfera si starea actuala a locatiei m-a impiedicat sa ma bucur de gustul sau. Am petrecut mai mult timp analizand ce era urat decat sa ne vedem de treburile noastre.

Verdict: Fara niste schimbari, Curtea Berarilor Timisoreana o sa-si piarda clientii. Mai multa atentie la detalii, o oferta mai mare de bere si lucrurile o sa revina la normal. Eu unul o sa evit locatia in perioada urmatoare, cel putin pana vine caldura, cand pot sta pe terasa.

2 Comments

  1. Cine este interesat de bere bună și atmosferă de Pub, să încerce Beer Zone, pe Lăpușneanu, prețurile impiedică de obicei evenimente interesante, iar cine își permite câteva beri nu se va manifesta în așa hal după ce nu mai sunt 100% sobri. Nu de alta, dar fiind SINGURA berarie craft din minunatul oraș o oarecare prestanță trebuie întreținută.

  2. Am fost de 2 ori acolo tot ce am de reprosat a fost muzica
    am fost prima oara era un baiat mai grasut si punea muzica… mia placut seara aia
    a doua oara cand am fost era altul unu slab inalt …

    nu inteleg de ce nu e acelasi DJ in fiecare weekend….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.