Suntem in mijlocul iernii si gerul isi face aparitia. Asta nu poate insemna decat boli, raceli, gripa etc. Exista si-o veste buna, berea te poate ajuta in lupta cu raceala. Conform unui studiu realizat de producatorul de bere japonez Sapporo Breweries, hameiul, un ingredient de baza al berii contine o substanta care ar putea ajuta la combaterea racelii.
Studiul a fost realizat de cercetatori la Universitatea de Medicina Sapporo si a arata faptul ca substanta numita humulone are un efect pozitiv in combaterea virusului respirator sinctial (RS). Acelasi virus duce la aparitia bronsitelor si pneumoniei, in special la copii. In acelasi timp, substanta gasita in hamei reduce inflamatia cauzata de infectia cu virusul respectiv. Numai ca inainte sa deschideti o bere rece ca sa va tratati raceala, trebuie sa stiti ca humulone nu este prezenta in cantitati considerabile intr-o sticla de bere. Ar trebui sa beti 30 de doze de bere ca sa aiba efect.
Nu cred ca ati vrea sa faceti asta, nu? In acelasi timp, copiii nu ar trebui sa consume bere sau orice tip de alcool. De aceea, reprezentatii companiei Sapporo au anuntat ca vor testa adaugarea substantei humulone in produsele care nu contin alcool si care sunt destinate copiilor, tocmai pentru ca nu exista un vaccin pentru virusul respirator sinctial (RS). Principalul impediment ar fi gustul amar care nu va fi agreeat de copii.
Am inteles si se rezolva, azi servesc iar o bere! 😀
in sfarsit o veste buna pe ziua de azi 🙂
Era o vreme când lumea făcea bere de casă și care era ceva asemănător cu socata doar că puțin mai amăruie. Din câte-mi povesteau bătrânii, inclusiv copiii consumau bere de casă fără nici un fel de probleme pentru că era de fapt o băutură răcoritoare și nu una acoolică.