Cum se spala paharele pentru bere

Spread the love

Am scris si in trecut despre paharele pentru bere si cum fiecare tip de bere ar trebui sa aiba cate un pahar corespunzator. Acum, ca sa vedeti pasiunea mea pentru bere, am inceput sa caut informatii despre cum ar trebui curatate corespunzator paharele pentru bere. Am gasit cateva modalitati si m-am gandit ca v-ar interesa si pe voi.

curatare pahare bere

Barman curatand pahar de bere via Shutterstock

In primul rand, iata cum ne dam seama daca un pahar de bere nu este spalat bine:

 1. Atunci cand bulele de dioxid de carbon se prind de fundul si marginea paharului, in loc sa se ridice la suprafata catre gulerul de spuma.
 2. Atunci cand berea are un gust ciudat pentru ca in interiorul paharului sunt reziduuri de detergent sau ulei.
 3. Mai exista si “testul cu sare” pe care nu l-am facut insa, deci nu stiu daca functioneaza. Ideea e simpla: udati interiorul paharului si turnati niste sare in pahar cu o solnita. Aparent, sarea nu se lipeste de zonele care nu au fost curatate bine.

Metoda simpla de curatat pentru acasa

Atunci cand spalati paharele de bere, nu folositi acelasi burete pe care l-ati folosit pentru a spala farfuriile si castroanele pentru ca resturile de mancare si uleiuri sa nu se depuna pe marginea paharului. De asemenea incercati sa nu folositi detergent care face spuma. Clatiti paharul bine si asezati-l la scurs cu fundul in sus. Ideal ar fi sa aveti un suport pentru pahare care sa permita circulatia aerului.

Metoda consumatorului intr-un bar

Daca va aflati intr-un bar si credeti ca paharul nu e curatat bine, clatiti-l intai cu o cantitate mica de bere si miscati-l incat spuma sa se plimbe pe o suprafata cat mai mare. Bulele de dioxid de carbon vor curata suprafata paharului si vor elimina urmele de sapun sau alte reziduuri.

Metoda celor 3 chiuvete

Aceasta metoda este mai dificila si este folosita cu precadere in baruri. Chiar daca este mai grea de realizat, puteti fi siguri ca paharele de bere vor fi cu adevarat curate.

 1. Spalati paharele intr-o chiuveta plina cu apa si o solutie de curatat fara miros si fara grasimi. Multi distribuitori de bere vin cu detergentul lor special pentru curatarea paharului, o solutie pentru igienizare dar si perii speciale care pot spala mai multe pahare in acelasi timp. Cu aceste perii paharele se curata pe dinafara, inauntru, inclusiv fundul paharului.
 2. Clatiti paharele intr-o chiuveta plina cu apa proaspata. Cea mai buna metoda pentru clatire este “bottom-in, bottom-out” adica paharul se baga in apa cu fundul si se scoate la fel.
 3. Clatiti paharul intr-o chiuveta cu apa si solutie de igienizat pahare de sticla folosind metoda de la punctul precedent. Puneti paharele pe un suport suspendat din otel inoxidabil pentru ca acestea sa se usuce complet si sa nu capete mirosuri ciudate. (sursa sfaturi)

Iata si alte sfaturi pentru curatarea paharelor acasa.

 • Incercati sa nu spalati paharele pentru bere in masina de spalat vase.
 • Folositi un burete sau o perie diferita, dedicata doar pentru pahare, altfel berea nu va avea acelasi gust.
 • Dupa ce ati spalat bine paharele, clatiti-le cu apa foarte fierbinte.
 • Puneti paharele la uscat cu fundul in sus intr-un loc in care circulatia aerului nu este impiedicata.
 • Puteti usca paharele cu un prosop, chiar daca nu e necesar. Daca faceti asta, stergeti paharele doar la exterior pentru a nu lasa fibre pe interiorul paharului.
 • Daca vreti sa folositi paharul pe care tocmai l-ati spalat pentru a bea bere, clatiti-l pe dinauntru cu apa rece. Poate ca ati observat ca acest lucru se face si in baruri. Sunt doua motive: primul este ca paharul este mai cald si trebuie racit si cel de-al doilea este pentru ca sa fie siguri ca nu exista reziduuri la interior. (sfaturi de aici)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.