Cum ingheti o bere in 3 secunde?

Spread the love

Berea nu e doar o bautura ci si un motiv de distractie. Nu ma refer la faptul ca lumea e mai sociabila dupa 2-3 beri la petreceri ci la aspectul ca poti face un truc destul de fain la o petrecere organizata de tine. Nu stiu cati dintre voi ati vazut deja filmuletul, insa daca nu l-ati vazut, deschideti larg ochii 🙂

[tube]W0fURJg-K0A[/tube]

Cum faceti acest truc?

Cu cateva ore inainte de petrecere, puneti niste sticle de bere in congelator. V-as recomanda sa folositi sticle transparente sau cat mai deschise la culoare, puteti alege bere Corona, de exemplu. Dupa ce incepe petrecerea, uitati-va in congelator si vedeti care dintre berile respective nu au inghetat inca. Ar trebui sa fie cel putin una sau doua, inca in stare lichida. Luati-le cu grija din congelator, puneti-le pe masa si scoateti-le capacele (cu grija!).

Ce se intampla?

Dupa ce ati facut asta, trucul ar trebui sa fie instant, trebuie doar sa-i dai un bobarnac sau sa o lovesti in partea de jos. Berea va ingheta instant si daca ai noroc, spuma va ingheta in timp ce iese din sticla.

Cum este posibil?

Atunci cand lovesti berea, bulele de dioxid de carbon actioneaza ca un nucleu, in jurul caruia lichidul super racit poate sa formeze cristale si sa inghete. Puteti incerca acelasi lucru si cu sticlele de apa plata, insa va asigur ca merge mai bine cu o sticla de bere. Aveti totusi grija cand faceti acest truc pentru ca atunci cand ingheata, apa tinde sa ocupe cat mai mult spatiu. Chiar daca nu am auzit de cazuri in care sticla a “explodat”, este un lucru posibil. Poti citi mai multe despre supercooling pe wikipedia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.