Cum a fost la Campionatul National de Gratar Golden Brau, in Iasi

Spread the love

Golden Brau a organizat weekend-ul acesta, la Iasi, a doua etapa a „Campionatului National de Gratar”. Pasionatii de grătar s-au intalnit sambata si duminica in Parcarea Iulius Mall si au format echipe de maxim 4 persoane pentru a se inscrie in marea competitie si pentru a se intrece in maiestria prepararii gratarului. Castigatorii finalei locale de la Iasi sunt: Bogdan Marta, Ciprian Rosu, Claudiu Melinte si Andrei Gheorghe. Cei patru participanti si-au demonstrat priceperea in pregatirea celor mai bune retete de grătar, calificandu-se in Marea Finala de la Bucuresti din 21-22 iulie.

„Campionatul National de Gratar Golden Brau” a inceput pe 19 mai la Bucuresti si se va desfasura si in alte cinci orase din tara: Ploiesti, Arad, Craiova, Galati si Cluj. Marea Finala va avea loc la Bucuresti in weekendul 21 – 22 iulie 2012, iar echipa castigatoare va primi marele premiu de 5.000 euro. In prima zi de weekend, la Iasi au fost înscrise 24 de echipe, insa doar 6 dintre acestea au reusit sa convinga juriul, calificandu-se in finala locala, organizata duminica. Alaturi de ei, in competitie au participat si echipe formate din jurnalisti, bloggeri si cititori ai blogurilor.

Principalele criterii pe baza carora echipele participante au fost evaluate au fost: creativitatea, imbinarea gusturilor preparatelor cu cel al berii Golden Brau și prezentarea inedita a platoului. Juriul, format din Maestrul berar Viorel (Doru Catanescu), Expertul bucatar Cristi Oprea si prezentatorul Emil Mitrache, a ales echipa “Doi burtosi & friends”, care va merge in Marea Finala de la Bucuresti din 21-22 iulie.

Pe durata celor doua zile de concurs de la Iasi, pe langa spectacolul culinar in aer liber, cei prezenti au avut parte si de alte surprize: au putut urmari diverse momente artistice, de acrobatie si un concert sustinut de trupa lui Mihai Margineanu.

Poze de la eveniment gasiti aiciaici si aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.