Cocktail cu bere – Black Velvet

Spread the love
[starratingmulti id=”1″]

Poate nu stiati dar berea si sampania se impaca destul de bine. Asta a vazut si un barman din Marea Britanie, cand intr-un bar din Londra, a facut pentru prima data cocktailul Black Velvet. Ideea sa a fost sa obtina o bautura de culoare mov, pentru a simboliza durerea pe care toata natiunea o simtea dupa moartea printului Albert, sotul reginei Victoria.

Ce va trebuie pentru cocktail

Vorbim despre un cocktail cu bere care se face destul de simplu si care nu are nevoie de multe componente. Asadar, va trebuie:

  • O bere stout (Berea Guiness e numai buna)
  • Un pahar cu picior (sau halba normala)
  • Sampanie (de preferat dulce)
  • o lingurita (dupa caz)

Mod de preparare

Exista mai multe moduri de a prepara cocktailul Black Velvet. Primul pas este sa desfaceti berea si sa turnati o jumatate de pahar cu bere guiness. ATENTIE: Inclinati paharul sau folositi lingurita (o intoarceti si turnati incet pe aceasta) pentru a nu produce spuma. Al doilea pas este sa turnati sampania peste berea stout, cat mai incet posibil, pentru a nu le amesteca.

Datorita diferentei dintre densitatea celor doua bauturi, sampania va sta deasupra berii stout, fiind o singura portiune intre cele doua, de culoare violeta.

Timp de pregatire: 5 minute.

Iata un filmulet care va prezinta si mai bine procedeul.

[tube]zst2VvdyFUE[/tube]

sursa imagine: http://leitesculinaria.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.