Cercetatorii au inventat berea care nu duce la mahmureala

Spread the love

Daca nu stiati de ce va doare capul dupa o noapte crunta de betie, va zic eu – pentru ca sunteti deshidratati. Nu e prea placut sa fii mahmur si tot ce poti sa faci ca sa scapi de ea e sa bei multa apa (chiar si intre 2 beri) sau sa apelezi la unele alimente pentru a scapa de mahmureala. S-ar putea ca, in viitor, sa nu mai avem problema asta, cel putin atunci cand bem bere.

ID-100111504-bere

Chiar daca berea nu are un continut ridicat de alcool, ea nu se bea niciodata singura. Dupa o bere vine si cea de-a doua si asa mai departe. Din acest motiv, cantitatea de alcool din organism creste si ne deshidratam. Vestea buna vine din Australia, unde cercetatorii au inventat berea care nu te face mahmur. Cercetorii in nutritie de la Institutul de Sanatate Griffith din Queensland au “imbunatatit” berea printr-o reteta noua. Pentru a testa teoria lor, ei au “imbunatatit” doua beri din comert, una light si una neagra si le-au dat unor voluntari care tocmai terminasera niste sedinte de fitness.

Doua dintre beri erau imbunatatite cu electroliti, iar celelalte doua erau normale. Da, ati ghicit, cei care au baut berea cu electroliti s-au hidratat mai bine, chiar cu 33% mai bine decat ceilalti.

Berea cu electroliti care te hidrateaza nu este disponibila in comert si nici nu se stie daca va vedea lumina zilei pe rafturile din supermarket. Cu toate acestea, este un concept care se poate transforma in realitate.

Se stia ca bauturile cu electroliti te hidrateaza mai bine, dar sa recunoastem – berea le face si mai interesante.

Glass Of Beer and Cold beer image courtesy of [antpkr] / FreeDigitalPhotos.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.