Ce bere se potriveste cu mancarea fast food?

Spread the love

Inainte de toate, haideti sa stabilim un lucru – bere nu ingrasa. Pana la urma nici mancarea fast food nu ingrasa, daca sunt respectate portiile, doar ca lumea se opreste mai greu din mancat aripioare picante, pizza sau nachos. Daca va place mancarea de tip fast food, recomandarea mea este sa alegeti un tip de bere care se potriveste de minune cu felul de mancare.

Daca tot am vorbit mai sus despre aripioare picante, pizza si nachos, haideti sa vedem ce tip de bere se potriveste cu fiecare dintre acestea.

Potrivire bere fast food

Bere si mancare fast food via Shutterstock

1) Aripioare picante

Daca esti fanul numarul unu al aripioarelor picante, iti recomand sa bei o bere de tip IPA (Indian Pale Ale). Eu unul am baut cateva Joker IPA cu aripioare picante si trebuie sa recunosc ca am ramas impresionat. Acest tip de bere accentueaza condimentele dar calmeaza gustul picant prin intermediul nivelului ridicat de carbonatare.

2) Pizza

Cand mananc o pizza, vreau sa am langa mine o bere de tip amber lager. Imi place berea Golden Pride de la Fullers pentru ca are gustul ala usor de drojdie de paine, care merge excelent cu gustul aluatului de la pizza. Mai mult, nu este foarte amara, avand un continut mediu de hamei si ajuta limba sa se curete de grasimi si uleiuri folosite la pizza.

3) Nachos

Avand in vedere ca nachos pot avea diferite gusturi, de la pui pana la chili, potrivirea lor cu un sortiment de bere este putin mai dificila. Daca as avea de ales, as bea o bere pale ale cu nachos de pui si una brown ale cu cei de chili. Aici va las pe voi sa alegeti un sortiment de bere ale care sa balanseze cumva gustul picant.

Pofta mare si nu uitati ca berea se bea in mod responsabil.

Noroc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.