Inca un exemplu ca romanii sunt in urma in cam toate domeniile, chiar si in cel a fabricarii berii. Nu vreau sa zic ca romanii nu stiu sa faca bere pentru ca nu e chiar asa, numai ca romanii nu vor sa experimenteze cand vine vorba de bere. Americanii sunt la polul opus si zic asta pentru ca sunt dispusi sa incerce, sa faca bere cu arome care mai de care mai ciudate dar care starnesc interesul consumatorului.
Asa au facut cei de la compania Rogue Ales din Oregon, SUA cand au lansat Voodoo Doughnut Maple Bacon Ale. Da bre, o bere cu aroma de bacon si sirop de artar. De ce? Hai sa vedem ce zice fondatorul Rogue Ales, Brett Joyce.
– De ce?
– Toata lumea iubeste bacon-ul
– Da, dar intr-o bere?
– De ce nu? E ca un mic dejun la pahar.
Berea Maple Bacon Ale este putin tulbure si are o aroma dulce si afumata. Berea nu contine esenta de bacon sau alte arome chimice, chiar se foloseste bacon dar si malt german beechwood-smoked malt. E adevarat ca pana si cei mai pasionati bautori de bere se gandesc de 2 ori inainte sa o cumpere insa sunt curiosi. Brett Joyce e constient ca aceasta bere cu gust de bacon, intr-o sticla roz nu va fi niciodata un produs pentru vanzare in toata lumea.